El preu de la llum es desploma hui fins els 55,98 euros/MWh, el nivell més baix enguany

Aquest abaratiment està motivat per una major participació de les renovables, especialment l'eòlica

Imatge d'arxiu apagant una làmpara
Imatge d'arxiu apagant una làmpada / Shutterstock

El preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista es desplomarà dissabte fins als 55,98 euros per megavat hora (MWh), el nivell més baix d’enguany.

En la subhasta, el preu mitjà de la llum en el mercat majorista —el denominat pool— se situarà en 67,38 euros/MWh. El preu màxim es registrarà entre les 21:00 i les 22:00 hores, amb 123 euros/MWh, mentre que el mínim per a la jornada baixarà fins als 22 euros/MWh entre les 13:00 i les 14:00 hores, segons les dades provisionals de l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE).

A aquest preu del pool se suma la compensació a les gasistes que ha de ser abonada pels consumidors beneficiaris de la mesura, els de la tarifa regulada (PVPC) o els que, malgrat estar en el mercat lliure, tenen una tarifa indexada.

La caiguda del preu està motivada per una major participació de les renovables, especialment l'eòlica, així com per la caiguda de la demanda, a causa del cap de setmana. També pels nivells del preu del gas en el mercat espanyol, que cotitzava aquest divendres per davall dels 53 euros/MWh.

Els 55,98 euros/MWh de dissabte representen el nivell més baix des que va entrar en vigor l’excepció ibèrica, el passat 15 de juny. 

També et pot interessar

stats