El preu de la gasolina a Espanya ja supera el de les grans economies europees a pesar del descompte

També està per damunt de la mitjana europea des del 6 de juny

Una persona reposta combustible en una gasolinera
Una persona reposta combustible en una gasolinera / Alberto Ortega (Europa Press)

El preu mitjà de la gasolina 95, la més habitual, a Espanya s'ha situat durant aquesta última setmana en vora 2,142 euros el litre. Una dada que no tan sols és més alta que la que es registrava durant la setmana del 28 de març (la prèvia a l'aplicació de la bonificació aprovada pel govern espanyol), sinó que també supera la mitjana comunitària i la de les principals economies europees, segons les dades publicades per la Comissió Europea.

Al conjunt d'Europa, el preu mitjà de la gasolina 95 se situa en 2,037 euros el litre (lleugerament per davall de la setmana anterior, on era de 2,042 euros el litre). El 28 de març passat costava 1,924 euros.

El preu mitjà del litre de gasolina 95 a Espanya era inferior fins a aquesta setmana, per exemple, a les dades de França. Però en l'últim informe aquesta realitat ha canviat per l'evolució d'aquest indicador als dos països ha sigut contrària: a Espanya ha pujat clarament i a França ha baixat de forma lleugera.

Aquest import mitjà inclou els impostos, però no reflecteix el descompte d'almenys 20 cèntims per litre, ja que hi ha descomptes superiors, depenent de la petroliera i de les promocions als clients fidelitzats.

Cas diferent seria Alemanya, on el preu d'aquest combustible costa ara 1,974 euros el litre de mitjana, menys que el passat 28 de març (2,126 euros). La primera economia europea va registrar el màxim en aquest indicador durant l'última setmana de maig, quan el preu del litre de gasolina 95 costava de mitjana 2,193 euros.

A Itàlia, finalment, el preu mitjà del litre de gasolina 95 també supera ja la mitjana europea (2,063 euros). La tendència en aquest país també apunta al fort repunt, semblant al que ha viscut Espanya. El 28 de març el litre de 95 a Itàlia costava una mitjana d'1,870 euros.

També et pot interessar

stats