El preu dels carburants manté la caiguda a la fi d’un any que ha marcat rècords

El dièsel i la gasolina es mantenen lluny dels màxims que van assolir aquest estiu, on es van superar els dos euros per litre 

El preu mitjà del litre de gasolina s'ha situat aquesta setmana en els 2,141 euros
Imatge d'arxiu d'una gasolinera / Shutterstock

El preu mitjà dels carburants a Espanya manté la tendència a la baixa. El litre de gasolina s'ha situat aquesta setmana en 1,59 euros i encadena la cinquena setmana consecutiva de caiguda, mentre que el del gasoil baixa per setena setmana i se situa en 1,661 euros.

Segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea, la bretxa de preu entre tots dos carburants es manté aquesta setmana al voltant de set cèntims, amb el dièsel més car que la gasolina, des de fa dènou setmanes seguides.

Amb aquests preus, tots dos carburants es mantenen lluny dels màxims que van assolir aquest estiu, quan al juliol la gasolina va arribar a 2,141 euros i el gasoil a 2,1 euros. De fet, el preu mitjà de la gasolina aquesta setmana és el més baix des de mitjan febrer, mentre que en el cas del dièsel cal remuntar-se a la setmana de l'11 d'abril per a trobar un registre inferior.

El govern espanyol estudia encara si manté la bonificació de 20 cèntims per litre, que únicament estaria enfocada a alguns sectors i no de manera universal, o l'elimina, per l'elevat cost i la falta de progressivitat d'aquesta bonificació. La decisió sobre aquesta qüestió es preveu que es prendrà la setmana que ve.

També et pot interessar

stats