Preocupació en el sector turístic per les cancel·lacions per la convocatòria d’eleccions al juliol

La incertesa dels viatgers de no saber si seran membres d’una mesa electoral ha començat a frenar el nombre de reserves

Recepció d'un hotel / À Punt NTC

Preocupació en el sector turístic davant de les possibles cancel·lacions per la convocatòria electoral del mes de juliol. Tot i que tant els hotels com els apartaments garanteixen la devolució de la reserva amb només uns dies d'antelació, la incertesa de no saber si s'és o no membre d'una mesa electoral, ha començat a frenar el nombre de reserves.

Juliol és tradicionalment un dels millors mesos per al turisme, els hotels i apartaments en llocs com Benidorm freguen el 90%. Enguany hi entra en joc el factor de la convocatòria d’eleccions i Nuria Montes, secretària general d’Hosbec, ha confirmat que “sí que hi ha un poc d’incertesa”, ja que “clients i hotelers pregunten què passarà amb les vacances”. Montes també relativitza i diu que “al final dels milers de persones que fan vacances, només 8.000 hauran d’estar a les meses”.

El sector confia que acabe per no afectar-los massa, d'una banda, pel pes del turisme internacional i, de l'altra, perquè pensen que només seran els que hagen de treballar o ser membres d'una mesa electoral els que acabaran modificant les vacances. Leire Bilbao, gerent de Visit Benidorm envia un missatge tranquil·litzador: “La política de cancel·lacions fa que la gent no s’haja de preocupar”.

No obstant això, la incertesa el que sí que està provocant és una frenada en les reserves. La gent prefereix esperar a saber si haurà de treballar o no abans de contractar res. El sector confia que tot i les eleccions, la gent vote per correu, i no deixe de gaudir de les vacances.

També et pot interessar

stats