El port de València fa un simulacre de rescat d'un gruista durant un incendi

L'exercici ha comprovat l'eficàcia dels plant d'autoprotecció per a emergències de l'Autoritat Portuària de València

Imatge de l'exercici de rescat
Imatge de l'exercici de rescat / APV (Europa Press)

L'Autoritat Portuària de València (APV) ha fet un simulacre de rescat d'un gruista en les instal·lacions d'una de les terminals del recinte portuari, a fi de comprovar l'eficàcia dels plans d'autoprotecció de l'APV i la comunitat portuària. L'exercici ha posat a prova la capacitat de resposta ràpida en dues accions. D'una banda, el rescat d'un operari dins de la cabina d'una grua en una de les terminals del recinte portuari, simulant que ha quedat inconscient pels fums de l'incendi d'uns contenidors en la coberta d'un vaixell atracat en un dels molls; i de l'altra, l'extinció de les flames.

L'operació ha comptat amb la intervenció de personal de la terminal, efectius de Capitania Marítima de València, Remolcadors Boluda, Bombers de València, l'ambulància del Centre Portuari d'Ocupació de València, la Policia Portuària i el personal del Centre de Control d'Emergències de l'Autoritat Portuària de València.

Els simulacres rutinaris de l'APV prepararen l'ecosistema d'operaris, empreses i efectius d'emergència del port de València per a escenaris reals. Fa un any, rescataren un treballador de l'aigua després de caure d'una altura de 56 metres amb la grua que dirigia i que va tombar un vaixell de càrrega durant una maniobra.

També et pot interessar

stats