El Port de València recorrerà la nova anul·lació de la ZAL

La setmana passada es conegué la sentència del recurs presentat pel col·lectiu Per l'Horta

Vista aèria de la ZAL del port de València
Vista aèria de la ZAL del port de València / Europa Press

L'Autoritat Portuària de València (APV) ha confirmat que recorrerà la nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que declara "nuls de ple dret" tant el pla especial de la zona d'activitats logístiques (ZAL) del port de València com la resolució de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori del 17 de desembre de 2018 amb la qual es va aprovar.

A més, ha reiterat que, si el Tribunal Suprem no fora favorable als recursos presentats tant contra aquesta sentència com contra la resolució anul·ladora que ja va dictar l'alt tribunal valencià al març, "immediatament" iniciarà "d'acord amb la Conselleria" l'elaboració d'un nou Pla Especial.

Així ho ha explicat aquest divendres el president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell d'administració de l'APV. La sentència responia a un recurs presentat pel col·lectiu Per l'Horta en representació de la plataforma Horta és futur, No a la ZAL, i s'uneix a la resolució anul·ladora que ja va dictar el mateix tribunal al març en resposta al recurs presentat per l'associació veïnal la Unificadora de la Punta.

Aurelio Martínez ha assenyalat que "és raonable que la mateixa Sala, davant el mateix paper, concloga el mateix" que en la seua sentència anterior, i ha considerat que "el que haguera sigut notícia" és que la decisió fora diferent. "També seria notícia que no recorreguérem", ha indicat, abans d'afegir que "el full de ruta és exactament el mateix" que amb l'anterior resolució, recorreguda també per la Generalitat.

Preguntat sobre l'elaboració d'un nou Pla Especial, Martínez ha remarcat: "Ja ho he dit jo diverses vegades, que en el moment en el qual el Suprem no és favorable cap al nostre posicionament i decidira que és definitiva la sentència del TSJCV, immediatament anàvem a començar, d'acord amb la Conselleria corresponent, un pla especial nou".

També et pot interessar

stats