La Policia Autonòmica sanciona 34 locals per incomplir la normativa Covid

Els agents han inspeccionat 384 establiments de la Comunitat Valenciana durant el cap de setmana

Els agents controlen que els establiments complisquen la normativa per a previndre la Covid-19
Els agents controlen que els establiments complisquen la normativa per a previndre la Covid-19 / Twitter: @GVAjusticia

La policia de la Generalitat ha supervisat diferents àrees comercials i ha inspeccionat 384 establiments de la Comunitat Valenciana des de divendres passat per a garantir que es complia la normativa. Tot i que el cos autonòmic ha comprovat que les restriccions d'aforaments i l'horari de tancament s'ha respectat en la majoria dels casos, han hagut de sancionar 34 establiments per incomplir les normes, segons informa aquest dilluns la Conselleria de Justícia.

La mitjanit d’aquest dissabte van entrar en vigor les noves mesures restrictives de la Generalitat per a frenar l’augment de contagis entre les persones més joves . El nou paquet de mesures n’inclou algunes especialment dirigides a eliminar els botellots que s’han pogut veure durant les últimes setmanes en molts municipis valencians. El Consell ha modificat la consideració del botellot com una falta lleu i passa a considerar-se falta greu, per la qual cosa podrà castigar-se amb multes que poden arribar a 30.000 euros. A més, s’ha reduït l’horari de venda d’alcohol en supermercats i botigues, ara fins a les 20:00 hores.

La Generalitat vol impulsar dues mesures més que necessiten l’aval del Tribunal Superior de Justícia per a poder implantar-se, ja que comporten la limitació d’alguns drets fonamentals arreplegats per la Constitució. Una és el toc de queda entre la una i les sis de la matinada als municipis que tinguen una incidència acumulada i un nombre de positius elevats. L’altra és la limitació de les reunions socials, tant en espais públics com privats, a un màxim de deu persones.

Incompliments

I és que a pesar dels missatges reiterats i de l'enduriment de les restriccions, les imatges d'incompliments es tornen a repetir cada cap de setmana. En un restaurant de la cala del Portitxol de Xàbia, a la Marina Alta, s'ha vist la clientela sense mascareta, ballant i sense respectar la distància de seguretat. Els mateixos locals d'oci nocturn de la localitat demanen que s'actue i se sancionen aquests comportaments.

D'altra banda, aquests cap de setmana tant la Policia Local de València com la Policia Nacional han hagut de dispersar botellots als voltants de la plaça d'Hondures i l'avinguda de Blasco Ibáñez. Els agents també han desallotjat un pub que estava obert fora de l'horari permés i que incomplia la normativa vigent. Pel que fa a l'aforament, multiplicava per sis el màxim establit: hi havia huitanta persones dins i no respectaven l'ús obligatori de la mascareta.

A Alacant la Policia Local ha imposat 171 sancions a particulars aquest cap de setmana.

També et pot interessar

stats