El ple del Consell relleva Aurelio Martínez com a president de l'Autoritat Portuària de València

El substituirà Joan Calabuig, que ocupava la secretaria autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, aquest divendres / À Punt NTC

Aurelio Martínez deixa la presidència del port de València. El ple del Consell ha aprovat el seu cessament. El substituirà Joan Calabuig, que fins a aquest divendres ocupava la secretaria autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes i a aquest l'ex de Ciutadans Carolina Punset, que fins ara assessorava el president de la Generalitat com a comissionada per a Assumptes Europeus i Iniciatives Estratègiques.

Martínez, de 76 anys, havia traslladat al president de la Generalitat la voluntat d'abandonar el càrrec. En els últims anys, s'havia situat al centre de les tensions polítiques al votant de l'ampliació del port de València, que ha enfrontat el PSPV amb Compromís, amb motiu de la conveniència o no d'una nova declaració d'impacte ambiental.

Puig: "Més que una destitució, és un relleu"

El president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha explicat que l'eixida "no és exactament una destitució, del que es tracta és d'un relleu". Puig ha destacat que Martínez "ha fet un gran treball al port de València i deixa unes xifres extraordinàries". No obstant això, també ha manifestat que "és un bon moment per a rellançar eixa infraestructura i de ser un port que tinga una molt bona relació amb la ciutat i el seu entorn".

El relleu o destitució del president de Port de València té lloc dos dies després de la seua declaració en seu judicial, com a imputat, per la venda de la majoria accionarial del València CF a Peter Lim, quan presidia la fundació de club blanc i negre. La imatge de Martínez escridassat per aficionats de València CF a les portes de la Ciutat de la Justícia ha sigut un dels moments informatius de la setmana.

Enrique Vidal substitueix Rafael Simó a PortCastelló

No és l'únic moviment en la direcció dels ports valencians. També aquest divendres el ple del Consell confirma el relleu a Port Castelló, que ja havia trascendit en els dies previs. Rafael Simó deixat el càrrec per a liderar la llista del PSPV-PSOE per la província en les eleccions autonòmiques. Les competències les assumirà Enrique Vidal, exdiputat del PSPV i fins ara director adjunt d'Aerocas, la societat pública que gestiona l'aeroport de Castelló.

També et pot interessar

stats