La plantilla de Marie Claire accepta una prorroga de l'ERTO fins a la compra de la signatura

La nova oferta vol continuar amb la producció de l'empresa i comptar amb el personal

Marie Claire travessa una situació econòmica molt complicada
Marie Claire travessa una situació econòmica molt complicada / À Punt NTC

Les 72 persones que formen part de la plantilla de Marie Claire, i que actualment es troben en ERTO, s'han mostrat favorables a prorrogar aquest expedient tres mesos (fins a juny) a l'espera que es puga materialitzar la compra de l'empresa i així es garantisca la continuïtat de l'activitat, segons han informat fonts sindicals.

Aquest dimecres s'ha celebrat una reunió entre el comité d'empresa i l'administrador concursal i, posteriorment, el personal ha decidit en assemblea la pròrroga de l'ERTO. Un fons d'inversió amb seu a Madrid va presentar recentment una nova oferta de compra de Marie Claire, situada a Vilafranca (Ports), davant del jutjat mercantil número 1 de Castelló.

Aquesta nova oferta arriba després que l'anterior no quallara, després de descartar-se per part de l'administrador concursal. La nova oferta va en la línia de l'anterior, és a dir, continuar amb la producció de l'empresa i conservar els treballadors que encara estan en l'ERTO.

La tèxtil va anunciar l'any passat la seua intenció de tancar la planta i sol·licitar la declaració de concurs de creditors de manera voluntària per a procedir a l'extinció de la companyia. L'assemblea de Marie Claire, al desembre, va decidir ampliar l'ERTO per a possibilitar que es continuara treballant en la viabilitat de l'empresa, segons va informar UGT en un comunicat.

Marie Claire va ser adquirida l'abril del 2021 per l'empresa Think Textil en una operació avalada per l'Institut Valencià de Finances a través d'un pla de finançament, a compte de la lluita contra la despoblació. D'altra banda, la companyia va formalitzar amb la Generalitat una operació de finançament per valor de dotze milions d'euros, aprovada en el marc del Fons Valencià de Resiliència, per a empreses estratègiques afectades per la crisi.

La consellera d'Hisenda i portaveu del Consell, Ruth Merino, ha considerat "escassa" la quantia presentada per un fons d'inversió per a la compra de la companyia, atés que "fa uns mesos demanaven tres milions i ara s'està valorant aquesta de 250.000 euros", i ha apuntat que des de l'Institut Valenciana de Finances (IVF) s'està valorant "més en profunditat" la proposta per a "veure si s'hi presenten al·legacions".

Durant la roda de premsa posterior al ple del Consell d'aquest dimecres, Merino, que ha subratllat que el procés es troba en fase d'al·legacions i que la decisió en aquests moments "està en mans del jutge", ha manifestat que espera que el resultat siga "el millor" tant per a l'empresa com per als treballadors. "Ens agradaria que fora una oferta viable i que donara continuïtat a l'empresa i els seus treballadors i, per descomptat, per poder recuperar part del deute", ha afegit.

També et pot interessar

stats