El Pla Resistir Plus rep més de 13.000 sol·licituds en la primera fase d’ajudes

El proper dilluns comença la segona fase de cita prèvia, dirigida a aquelles empreses i autònoms que tributen pel règim d'estimació directa

Imatge d'arxiu en l'interior d'una perruqueria
Imatge d'arxiu en l'interior d'una perruqueria / À Punt NTC

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha rebut ja 13.338 sol·licituds per a participar en la primera fase del Pla Resistir Plus des que es va obrir el termini el passat dilluns 31 de maig, el que suposa per l’administració una inversió de més de 40 milions d'euros.

Les ajudes per a aquesta primera fase disposen d'una dotació total prevista de 200 milions d'euros per a assegurar recursos suficients i, tal com estableix la convocatòria, l'import sobrant incrementarà l'indicat per a la segona fase, sense necessitat de nova convocatòria. Ara, cada persona té un marge de set dies naturals per a adjuntar la documentació necessària, a comptar des del primer dia hàbil indicat en la cita prèvia.

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, s'ha mostrat satisfet amb l'acolliment que ha tingut la convocatòria i ha remarcat que “per primera vegada, sectors que fins ara no havien rebut ajudes directes de l'administració” es veuran beneficiats per a compensar els deutes originats per la Covid. Així mateix, ha assegurat que a partir del dimecres 9 de juny els sol·licitants començaran a formalitzar les peticions, de manera que “la resolució es produïsca de la forma més ràpida possible".

Segona fase a partir del 7 de juny

El proper dilluns inicia la segona fase de cita prèvia, dirigida a aquelles empreses i autònoms de 188 sectors econòmics diferents que tributen pel règim d'estimació directa. La conselleria preveu que el nombre de sol·licitants siga superior al de la primera fase.

En aquest cas, la dotació total serà de 447 milions d'euros, xifra a la que caldrà sumar, si cal, els diners sobrants destinats a la primera fase i estarà destinada a tots els empresaris i professionals que acrediten una caiguda significativa, almenys el 30 per cent, en el seu volum d'operacions durant el període de la pandèmia. Aquesta ajuda no podrà ser mai inferior a 4.000 euros i podrà arribar fins als 200.000.

També et pot interessar

stats