El PIB modera el creixement al 0,5% en el segon trimestre de 2019

L'economia espanyola retalla una dècima la seua taxa anual i se situa en el 2,3%.

El PIB modera el creixement al 0,5% en el segon trimestre de 2019
El PIB modera el creixement al 0,5% en el segon trimestre de 2019

L'economia espanyola ha crescut un 0,5% en el segon trimestre d'enguany, dues dècimes menys que la registrada en el primer trimestre. Retalla també una dècima la taxa interanual, fins al 2,3%, segons l'avanç trimestral de la Comptabilitat Nacional publicat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb el repunt interanual del 2,3% registrat en el segon trimestre de l'exercici, l'economia espanyola acumula 22 trimestres consecutius de taxes interanuals positives, mentre que amb l'avanç trimestral del 0,5% s'acumulen 23 trimestres consecutius d'alces.

Així mateix, la contribució de la demanda nacional al creixement interanual del PIB és d'1,6 punts, sis dècimes inferior a la del primer trimestre. A més, la demanda externa ha presentat una aportació de 0,7 punts, cinc dècimes superior a la del trimestre passat.

El deflactor implícit del PIB ha augmentat un 1% respecte al mateix trimestre de 2018, una dècima més que en el trimestre passat.

D'altra banda, l'ús de l'economia, en termes de llocs de treball equivalents a temps complet, ha registrat una variació intertrimestral del 0,4%, tres dècimes inferior a la registrada en el primer trimestre.

En termes interanuals, l'ocupació ha augmentat a un ritme del 2,5%, una taxa tres dècimes inferior a la del primer trimestre, xifra que representa un increment de 459.000 llocs de treball equivalents a temps complet en un any.

Segons l'INE, la variació interanual del cost laboral unitari s'ha situat en el segon trimestre en el 2,1%.

Les dades publicades per Estadística són encara provisionals i el 30 de setembre s'hi presentaran les xifres desagregades.

També et pot interessar

stats