Els pescadors d'arrossegament de les comarques del nord protesten hui contra les decisions de la UE

El sector considera que els 119 dies de treball que ha marcat Brussel·les suposen una ruïna

Vaixells, en arxiu
Vaixells, en arxiu / À Punt NTC

Les 55 embarcacions de la modalitat d'arrossegament dels cinc ports de les comarques del nord (Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Castelló de la Plana i Borriana) no eixiran aquest divendres a la mar com a mesura de protesta pels dies de pesca que els ha concedit la Unió Europea.

Exactament són 119 dies de pesca, una xifra que el sector considera ruïnosa. Manuel Peña, patró major de la confraria de pescadors de Castelló, i Alban Gilabert, pescador d'arrossegament. 

Manuel Peña, patró major de la confraria de pescadors de Castelló, ha explicat en declaracions a À Punt que l’any passat els autoritzaren a eixir a pescar 155 dies, i enguany, quan han vist la disminució de jornades, “la gent s’ha posat les mans al cap”. Afirma que amb tan pocs dies no hi ha “cap empresa que puga surar” i estan molt preocupats.

Per la seua banda, Alban Gilabert, patró d’una embarcació de pesca d’arrossegament, afirma que faran vaga perquè que no els deixen treballar. A més, considera que hi ha un greuge comparatiu amb altres països de la Unió Europea, com ara França o Itàlia, als quals els permeten eixir a pescar “quasi” 190 dies. “Què passa? Que som menys que els francesos i els italians?”, es pregunta.

També et pot interessar

stats