Els pescadors de Castelló agraeixen el suport jurídic del Consell davant del conflicte pels límits amb Catalunya

Mazón ha anunciat que el govern valencià impugnarà l'orde davant del TSJ de Catalunya i ha instat el govern d'Espanya a actuar

Els pescadors de Vinarós, sancionats per la nova normativa de pesca de la Generalitat de Catalunya
Els pescadors de Vinarós, sancionats per la nova normativa de pesca de la Generalitat de Catalunya / À Punt NTC

Els pescadors de Castelló agraeixen el suport jurídic de la Conselleria d'Agricultura pel conflicte obert pels límits amb Catalunya que marquen l'espai de faena per a la pesca del polp. L'orde aprovada per la Generalitat de Catalunya amplia l'àrea de pesca i, per esta raó, s'està sancionant pescadors de Vinaròs i Benicarló que treballen en esta zona. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que el govern valencià impugnarà l'orde davant del TSJ de Catalunya i ha instat el Govern d'Espanya a actuar per resoldre el problema. 

La Generalitat de Catalunya ha aprovat una nova orde que regula i amplia l'àrea de pesca del polp. Es tracta d'una zona que tradicionalment s'ha compartit entre els pescadors del sud de Catalunya i el nord de la província de Castelló, però ara, estos últims han començat a rebre sancions.

Luis García, secretari de la Federació de Confraries de Castelló, ha dit que tenen un problema amb els vaixells. "No deixa de ser una zona de pesca on sempre hem compartit caladors", ha explicat. García lamenta que la decisió ha sigut "unilateral".

També et pot interessar

stats