Els pescadors denuncien que el pla de gestió del polp aprovat per la Generalitat de Catalunya envaeix aigües de Vinaròs

Dos professionals de la Confraria de Vinaròs han rebut denúncies

Conflicte pel polp

Malestar entre els pescadors de la província de Castelló per la polèmica demarcació de les Terres de l'Ebre que envaeix aigües valencianes. Un canvi aprovat per la Generalitat de Catalunya que marca el pla de gestió del polp. Dos pescadors de la Confraria de Vinaròs han rebut denúncies.

La Federació Provincial de Pesca de la província de Castelló denuncia que el pla de gestió del polp de les Terres de l'Ebre aprovat per la Generalitat de Catalunya sobrepassa el traçat i envaeix aigües de Vinaròs. Mateo Fresquet, president Federació de Confraries de Pesca de Vinaròs, explica que el canvia s'ha fet sense avís ni negociació.

Un canvi legislatiu que els pescadors han conegut arran de dos denúncies a dos vaixells, un de Benicarló i un altre de Vinaròs.

Juan Gabriel López Serret explica: "Possiblement me'n vaig anar dins pels corrents o el que siga, però la sorpresa ha sigut la multa". Indignació entre el sector pesquer vinarossenc, que aniran als tribunals per a eliminar esta frontera. "Anul·lar o revocar el pla de gestió del polp perquè és per a cinc anys i han de permetre que continuem pescant on estem", resumeix Fresquet.

Una apropiació de deu graus que qualifiquen d'injusta i que no permetria a les embarcacions d'arts menors pescar el polp a caduf en eixa zona marítima.

També et pot interessar

stats