Els pescadors artesans de tonyina roja denuncien la "irrisòria" captura assignada

En total seran 52 vaixells d'arts menors i cada nau podrà pescar 526 quilos, el que poden capturar en un parell de dies i 36 quilos menys que l'any passat

Pescadors artesanals de tonyina roja
Pescadors artesanals de tonyina roja / À Punt NTC

Comença la campanya de la tonyina roja per a les embarcacions artesanals de la Comunitat Valenciana enmig de la lluita dels pescadors artesanals després de saber la captura assignada. En total seran 52 vaixells d'arts menors de nou confraries de pescadors.

Per fi poden tornar a capturar la tonyina roja, però, això sí, amb limitacions afegides. El govern espanyol ha reduït novament la quantitat que pot capturar cada embarcació. Cada nau podrà pescar 526 quilos de tonyina roja, més o menys el que poden capturar en un parell de dies.

Manuel Albiol, secretari de Coincopesca ha denunciat a Les notícies del matí la discriminació que pateixen respecte de les grans indústries tonyineres, ja que els han reduït la quota en 36 quilograms respecte de l'any passat. Demanen al govern espanyol un repartiment més equitatiu.

La Comissió Interfederativa de Pescadors de la Comunitat Valenciana insisteix que aquesta limitació és del tot excessiva. És una quantitat "irrisòria", que assegura que en un dia o dos de pesca les barques artesanals s'acaben aquesta "miserable quota".

Les grans empreses s'emporten el 80% de la tonyina

Els pescadors valencians continuen denunciant que les grans empreses espanyoles s'emporten el 80% de la tonyina, un repartiment que consideren injust per a les embarcacions menors, que fan una tasca artesanal i sostenible, segons explica Manuel Albiol.

Asseguren que la població de tonyina roja s'ha recuperat de manera extraordinària, fins al punt de considerar-se una plaga marina i per això no entenen que un any més els retallen la quota de captures.

També et pot interessar

stats