Les pernoctacions hoteleres pugen un 6% interanual al febrer a la Comunitat Valenciana

És la tercera destinació preferida per als viatgers nacionals i la cinquena per als estrangers.

Els hotels valencians han registrat un total de 1,61 milions de pernoctacions al febrer
Els hotels valencians han registrat un total de 1,61 milions de pernoctacions al febrer / Arxiu

Els hotels valencians han registrat un total de 1,61 milions de pernoctacions al febrer, volum que suposa un 6,11% més que en el mateix mes de 2018, segons dades difoses aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En concret, es van registrar al febrer 1,01 milions de pernoctacions a les comarques d'Alacant, 453.556, a les de València i 141.810, a les de  Castelló.

Respecte al grau d'ocupació, la Comunitat Valenciana se situa en el tercer lloc a nivell nacional, amb el 50,5% de places cobertes, tan sols superada per Canàries i Madrid. També ocupa el tercer lloc en el ránquing com a destinació preferida dels viatgers nacionals al febrer, i és la cinquena destinació per als estrangers.

16,5 milions de pernoctacions al febrer a tot l'Estat

L'enquesta de l'INE assenyala en termes globals que els hotels espanyols van registrar 16,5 milions de pernoctacions al febrer, xifra que representa un increment del 0,4% respecte al mateix mes de 2018. D'aquesta manera, les pernoctacions hoteleres encadenen cinc mesos consecutius d'ascensos interanuals. 

Turistes estrangers

El 23% del total de les pernoctacions corresponia a turistes procedents de Regne Unit, primer mercat emissor de visitants amb un augment del 0,9%, mentre que Alemanya concentra el 17,4%, amb una caiguda del 10,4%. Li segueixen els procedents de França, Itàlia i Suècia.

També et pot interessar

stats