Les pensions contributives i l'Ingrés Mínim Vital pujaran un 8,5% el 2023

L'estimació és possible conegut l'IPC de novembre (+ 6,8%), que és l'últim mes què s'estima per a calcular la revalorització

En  imatge, una protesta recent de pensionistes a Madrid per la pèrdua de poder adquisitiu per la inflació
Una protesta recent de pensionistes a Madrid per la pèrdua de poder adquisitiu per la inflació / Gustavo Valiente (Europa Press)

Les pensions contributives i l'Ingrés Mínim Vital pujaran un 8,5% el 2023. L'increment és resultat de la fórmula de revalorització que es va aprovar en la reforma de la llei de les pensions, que aplica com a referència l'IPC interanual mitjà en dotze mesos, de desembre de l'any anterior a novembre de l'actual. 

Coneguda l'última dada de l'IPC de novembre, que rebaixa la inflació al 6,8%, la fórmula du a una revalorització de les pensions del 8,5%, que també s'aplica per a recalcular l'increment de l'IMV.

Les pensions no contributives pujaran encara més, un 15%, en el pròxim exercici per aplicació de l'esmena pactada pel govern espanyol amb Bildu en el marc de la negociació pressupostària.

Els pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2023, recentment aprovats en el Congrés, no contemplen la xifra concreta en què pujaran les pensions contributives, a l'espera de la dada d'inflació, si bé l'executiu estimava una xifra similar a la que ha resultat. Caldrà esperar a confirmar la dada definitiva de l'IPC de novembre, que l'INE publicarà el pròxim 14 de desembre, per a confirmar el percentatge exacte de pujada de les pensions de 2022, encara que aquest a penes sol variar, potser alguna dècima.

També et pot interessar

stats