La patronal valenciana se suma a la CEOE per a advertir del perjuí que tindrà la reducció de la jornada laboral

La CEV defensa que esta mesura, que ara es negocia, ha de ser pactada en els convenis col·lectius i implementar-se gradualment quan "resulte sostenible"

Empresa de videojocs en una imatge d'arxiu
Empresa de videojocs en una imatge d'arxiu / Daniel Pérez (Efe)

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) ha advertit este dimarts, arran de les últimes dades de l'atur, que "els costos directes i indirectes" de la reducció de la jornada laboral "sens dubte afectaran el futur del mercat laboral". La patronal valenciana ha subratllat que "tota mesura que aportació majors graus de flexibilitat és benvinguda; de fet, la majoria d'empreses aposten per aprovar mesures en este sentit".

No obstant això, ha puntualitzat que "les regles generals d'organització del temps han de ser pactades en els convenis sectorials i d'empresa, fruit de la negociació col·lectiva". Per això, la CEV ha insistit que la reducció de jornada "ha de ser acordada en els convenis col·lectius, i anar implementant-se de manera gradual i descentralitzada en aquelles professions, empreses o sectors en les quals resulte sostenible".

La CEV ha fet una valoració positiva de les dades de l'atur, contractació i afiliació a la Seguretat Social corresponents al mes de juny de 2024. Així, ha destacat que l'atur baixa en les tres províncies, en els quatre grans sectors productius i en el col·lectiu sense ocupació anterior.

També ha destacat "la intensa baixada en el sector serveis, tant en termes absoluts (3.780 persones) com a relatius (1,71% en taxa mensual)". La patronal ha apuntat que "la contractació avança amb taxes més dinàmiques que en la mitjana nacional, però l'afiliació ho fa de mode menys intens que en el conjunt d'Espanya".

També et pot interessar

stats