La patronal hotelera demana mesures urgents per a mitigar "el dur colp" d'ajornar les Falles

Hosbec diu que cal resoldre què fer de les cancel·lacions, asseguradores, acords amb operadors o contractes amb proveïdors i treballadors.

Una falla a la ciutat de València
Una falla a la ciutat de València / Europa Press

L'Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, la Costa Blanca i la Comunitat Valenciana (Hosbec) ha reclamat aquest dimecres a les autoritats que arbitren "en breu una bateria de propostes capaces de mitigar els danys col·laterals" que suposa la decisió d'ajornar les Falles a cinc dies de la celebració com a prevenció del brot de coronavirus. Això suposa, segons diuen "un dur colp per al sector del turisme i l'oci valencià".

La patronal hotelera han assenyalat que són "conscients" que la decisió "s'ha pres responent a l'interés general" i al de mantindre "una resposta contundent" enfront del coronavirus. No obstant això, ha mostrat "sorpresa pel canvi de criteri en poques hores i el fet d'anunciar-se un ajornament i no una cancel·lació definitiva" perquè "provoca encara més incertesa".

Així, ha apuntat que cal resoldre què fer de "les polítiques de cancel·lació, la resposta a clients i a asseguradores de viatges, els acords amb operadors o els contractes amb proveïdors i treballadors". Per això, han reclamat a les autoritats que si les Falles se celebraran en una altra data, ho anuncien "tan prompte com siga possible".

Per tot això, demanen en el més breu termini possible uns pla de mesures destinades a pal·liar l'important impacte negatiu que provocarà aquesta decisió no sols en la indústria hotelera i turística sinó també en la ciutat i en el col·lectiu faller.

D'altra banda, Hosbec va reclamar el dimarts al govern central mesures laborals, econòmiques i fiscals per a compensar les pèrdues que suposarà la suspensió dels viatges del programa de turisme per a la tercera edat de l'Imserso.

Els hotelers de València demanen ajudes i flexibilització fiscal i laboral

La Federació Empresarial d'Hoteleria de València (FEHV) ha emés un comunicat en el qual fa una crida a les administracions perquè posen en marxa mesures que siguen "efectives" per a les empreses del sector, en la majoria pimes i empreses familiars, ja que les Falles són "un dels pics de gran activitat econòmica" per a bars i restaurants.

Així, demanen ajudes i flexibilització fiscal i laboral per a pal·liar la "difícil situació" provocada per l'ajornament de les Falles, atés que ja havien realitzat les compres de productes i matèria primera i les contractacions de personal, que no podran mantindre.

Des de fa dies el sector hoteler estava registrant un descens de clients, especialment per la baixada de turistes internacionals, principalment d'Itàlia i asiàtics i les cancel·lacions provocades per les anul·lacions de fires i congressos, que ja han anat llastrant el funcionament habitual dels establiments durant aquest mes, segons indiquen. Aquesta situació se suma "al complicat context que tindrà lloc durant les pròximes setmanes amb el descens de les arribades de turistes internacionals a les portes de la Setmana Santa".

També et pot interessar

stats