La patronal del calcer assegura que no hi ha crisi, sinó desacceleració de les vendes

Un membre de l'Associació Espanyola d'Empreses de Components per al Calcer diu que el sector s'ha d'adaptar als nous models econòmics.

La patronal del calcer assegura que no hi ha crisi, sinó desacceleració de les vendes
La patronal del calcer assegura que no hi ha crisi, sinó desacceleració de les vendes
28 d'octubre 2019 - 23:07

El director general de l'Associació Espanyola d'Empreses de Components per al Calcer, Álvaro Sánchez, ha fet una reflexió sobre la situació actual del sector. En declaracions a 20H NTC, ha assegurat que la indústria està en un moment dolç, independentment que la conjuntura a escala internacional no siga la més òptima per les tensions que hi ha. "No crec que hi haja una crisi, sinó una desacceleració de les vendes", ha afirmat.

Sobre la situació econòmica internacional, Álvaro Sánchez ha destacat que el sector valencià està enfocat principalment al mercat europeu, on França és el principal país al qual s'exporta el producte. Així, tant la situació que té en l'àmbit polític i econòmic, com la d'un altre país molt important, com és Alemanya, suposa que no s'afavorisca el creixement de les exportacions. A més, les tensions entre els Estats Units i la Xina tampoc ajuden.

De fet, segons ha explicat, la incertesa també s'ha traslladat a un altre mercat com és Mercosur. Álvaro Sánchez ha dit que els acords a què havien arribat amb alguns països d'aquesta àrea no s'han dut a terme. Això ha fet que moltes empreses que ja havien començat fer negocis amb clients potencials, no hagen pogut donar-los continuïtat.

Sobre la situació de la indústria amb les institucions, ha dit que el calcer compta amb el suport de la Generalitat i del govern central, amb què ha afirmat que s'estan definint línies d'ajuda tant per al mateix sector del calcer com per a la indústria auxiliar, que els afavorirà en els pròxims anys. De fet, ha recordat que l'objectiu de la Generalitat és que el 20% del PIB el genere el sector industrial.

Sobre el model de venda del calcer, Sánchez ha recordat el que ha passat amb l'italià, per a no cometre els mateixos errors. Per això, ha advertit que els nous hàbits de consum han anat canviant perquè els consumidors són digitals i cada vegada ho seran més. "El model de negoci en el punt de venda ha d'anar evolucionant i la venda digital ha d'anar incorporant-se", ha sentenciat.

Quant al perill de l'economia submergida, Sánchez ha matisat que el sector està molt controlat i que es treballa cada dia per a eliminar qualsevol possibilitat que aparega.

També et pot interessar

stats