La pandèmia prorroga sis mesos la data per a poder canviar pessetes

La data límit estava fixada per a finals de 2020.

Alguns ciutadans encara conserven pessetes a les seues cases

El govern espanyol ha decidit ampliar el termini per a poder canviar les pessetes que encara disposa la ciutadania per euros fins al 30 de juny de 2021. En un primer moment el termini finalitzava aquest 31 de desembre de 2020, però la situació de pandèmia ha suposat l'ampliació del termini perquè les restriccions de mobilitat impedien que la gent viatjara fins a Madrid, on està el Banc d'Espanya, únic punt on es poden canviar les monedes.

Segons la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, encara queden uns 1.599 milions de pessetes en circulació, però preveu que una gran part d'aquestes no es canviaran perquè moltes les tenen els estrangers o simplement pel fet que la gent decidisca quedar-se-les com a record o per a col·leccionar-les.

Tot i que semble increïble, el 2020, els espanyols hem canviat més pessetes per euros que en els últims 7 anys. Són uns 2.500 milions de pessetes. En total, uns 15 milions d'euros.

La pesseta va estar vigent durant 134 anys, fins al 28 de febrer de 2002, moment en què va acabar-ne la convivència que havia mantingut des de l'any 2000 amb la nova moneda única europea.

També et pot interessar

stats