Pamesa planteja un ERO per als 78 treballadors de la filial Alcorense

Es tracta de la segona empresa del grup que pararà la producció enguany a causa de l'encariment dels preus de l'energia

Producció de taulell, en arxiu
Producció de taulell, en arxiu / Ascer

L'empresa ceràmica Azulejera Alcorense, del grup Pamesa, ha iniciat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que podria arribar a afectar 78 treballadors a l'única planta situada a Almassora (Plana Alta).

Segons han informat fonts de l'empresa, dedicada a la fabricació i comerç de productes ceràmics per a la construcció i la decoració, el procés de negociació de l'ERO ja s'ha iniciat.

Des de l'empresa han assenyalat que "la recent escalada dels preus del gas i l'energia és totalment inassumible per a les indústries gasintensives, entre les quals es troba el sector ceràmic". Aquest context, han agregat, "ens ha portat a prendre aquesta decisió, que hem tractat d'evitar des de l'inici d'aquesta crisi energètica".

Aquest ajust laboral serà el segon que anuncia Pamesa en una empresa filial. El mes d'agost l'empresa Azuliber va anunciar la paralització d'activitats i un ERO per als seus 117 treballadors i treballadores.

El sector tauleller representa el 14,4% del PIB industrial de la Comunitat Valenciana i ara mateix es troba en cures intensives a causa del preu desorbitat que han de pagar per l'energia. El 80% de les empreses taulelleres estan ubicades a la província de Castelló i donen faena quasi a 16.000 persones. El sector ja va vaticinar una tardor complicada per l'escalada dels preus del gas.

També et pot interessar

stats