Pamesa consolida el seu lideratge com el primer fabricant de taulell i factura 1.220 milions d'euros

Tot i la crisi energètica, l'empresa de Fernando Roig tanca el 2021 amb un benefici de 97 milions d'euros, un 47% més, les vendes creixen un 56% i anuncia una planta d'hidrogen modulable abans de final d'any

El president de Pamesa, Fernando Roig, aquest dijous
El president de Pamesa, Fernando Roig, aquest dijous / À Punt NTC
16 de juny 2022 - 14:51

El Grup Pamesa consolida la seua posició de lideratge com el primer fabricant de taulell a Europa. Tot i la crisi energètica, ha tancat l'any 2021 amb un benefici de 97 milions d'euros, un 47% més que el 2020.

L'empresa taulellera d'Almassora augmenta la producció, les vendes i el nombre de treballadors amb mil més en l'últim any. Així, va facturar l'any passat 1.220 milions d'euros, la qual cosa representa un augment del 56% de les vendes amb relació a l'any anterior.

Les vendes de producte ceràmic van tindre un creixement del 43%, les d'energia un 233% i les de matèries primeres un 47%.

El seu president, Fernando Roig, ha assenyalat que el 2021 va començar sent un "gran any", però, a causa de la forta pujada en els preus del gas, principal font d'energia del sector, va acabar presentant dificultats per a mantindre la rendibilitat.

Taxa energètica als clients

L'escalada del preu del gas ha influït en decisions com l'aplicació d'una taxa energètica als clients i la inversió en el desenvolupament d'un nou combustible verd: l'hidrogen modulable.

Segons ha explicat, els costos del gas van empitjorar amb la invasió de Rússia a Ucraïna, per la qual cosa el mes de maig passat Pamesa es va veure obligada a aplicar una taxa energètica als seus clients que es regula mensualment segons el preu del gas.

Així mateix, ha assenyalat que les noves ajudes que han entrat en vigor sobre l'electricitat comportaran apagades de la cogeneració.

Una planta pilot produirà hidrogen modulable abans de final d'any

Roig ha assenyalat que, a la recerca d'una producció més sostenible, el Grup Pamesa va fer una forta inversió en hidrogen modulable en l'empresa americana eCombustible amb l'objectiu de substituir el gas en el procés productiu.

Aquesta energia, que s'espera que estiga funcionant en una planta pilot a Onda abans de final d'any, permetrà produir de manera més neta, sense emissions de CO₂, ha afegit. "La finalitat és deixar de consumir el 2023 gas natural i substituir-lo per l'hidrogen", ha apuntat Roig.

De cara al 2022, el president del Grup Pamesa ha indicat que s'invertiran més de 95 milions d'euros en la compra de nous forns, en energia basada en l'hidrogen modulable, en noves línies de classificació i esmaltat, en nova tecnologia de decoració digital, en producció de nova tipologia de producte extrafí i en tres nous atomitzadors.

El Grup Pamesa té una plantilla de 3.192 llocs de treball i, des de l'inici de la pandèmia, s'han creat 1.039 noves ocupacions. Durant el 2021, Pamesa va repartir entre els seus treballadors un total de 7.800.000 euros en incentius.

També et pot interessar

stats