La palla de l'arròs es transformarà en gas renovable

Agricultura impulsa un projecte, amb Enangás, Natury i la distribuidora Nedgia, per a impulsar la producció de biogàs i biometà a partir d'aquests residus que fins ara eren un problema ambiental

Una imatge d'arxiu de la crema de la palla de l'arròs
Una imatge d'arxiu de la crema de la palla de l'arròs / À Punt NTC
20 d'octubre 2021 - 14:08

La palla de l'arròs pot passar en poc de temps de ser un problema mediambiental a un actiu de productes d'energia renovable. A partir de 2022 hi haurà un nou marc per a regular el tractament de la palla de l'arròs, que ja no es podrà cremar però que tampoc es pot quedar al parc natural per a evitar danys com ara episodis de podriment i anòxia de l'aigua del llac. En aquest context, la Conselleria d'Agricultura ha anunciat aquest dimecres en col·laboració amb Enangás, Natury i la distribuidora Nedgia, una iniciativa per a impulsar la producció de biogàs i biometà a partir de la palla de l'arròs.

Agricultura ha signat un protocol amb aquest objectiu. El protocol preveu la producció de 87 gigawatts per hora (GWh) de biogàs i biometà anuals, xifra que equival al 15% del consum de gas natural de la ciutat de València.

"Aquest projecte constitueix un exemple clar d'economia circular que, al temps, ofereix una solució sostenible de 50.000 tones de palla amb un efecte d'emissions nul", ha defensat la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà. La consellera assegura que aquest projecte millorarà la qualitat de l'aire i evitarà l'emissió de 130.000 tones de CO2 a l'atmosfera. El projecte valoritzarà la palla d'una extensió equivalent de més de 15.000 camps de futbol.

També et pot interessar

stats