Pacte entre el govern i els sindicats per a apujar un 2,5% el salari del personal públic

La mesura s'aprovarà el 25 de juny i tindrà caràcter retroactiu des de gener del 2024

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, a la seua arribada al Congrés
La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, en la seua arribada al Congrés / EFE

L'executiu de Pedro Sánchez ha tancat este divendres un acord amb els sindicats CCOO i UGT per a apujar el sou dels treballadors públics un 2,5% per al 2024, amb caràcter retroactiu des del gener d'enguany. La mesura, recollida en l'acord marc per a una administració del segle XXI, s'aprovarà el dimarts 25 de juny en el Consell de Ministres.

Segons han indicat els sindicats signants de l'acord en un comunicat conjunt, "encara que tard es fa un pas més en el compliment de l'acord". A més, han afirmat que este avanç ha sigut gràcies a la pressió realitzada en les diferents comissions de seguiment de l'acord "per a fer realitat el compromís adquirit" d'este increment salarial.

Malgrat este avanç, totes dos organitzacions sindicals han afirmat que "continuaran treballant" per al compliment de l'acord marc i també negociaran la jubilació parcial del personal funcionari i estatutari, amb l'objectiu que es puga tancar l'acord abans de l'estiu.

CSIF manté la mobilització per al 27 de juny malgrat la pujada salarial

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) mantindrà la convocatòria de concentració prevista per a dijous que ve 27 de juny enfront del Ministeri d'Hisenda per a reclamar un nou acord salarial, malgrat la pujada anunciada en l'acord.

Per al sindicat, la mesura arriba amb sis mesos de retard i, des de la signatura de l'acord, l'octubre del 2022, els empleats públics arrosseguen una pèrdua de poder adquisitiu del 9,1%. A més, ha justificat la concentració, ja que no sols era per a exigir un increment salarial, sinó que té lloc per a reclamar millors condicions laborals, la posada en marxa de reformes pendents, així com la millora de l'oferta d'ocupació pública.

El sindicat ha qualificat la pujada salarial com "tardana" i creu que arriba únicament després de les pressions de la seua organització per la convocatòria de protesta. Celebra l'increment i que l'executiu entre en raó, "perquè és de justícia".

També et pot interessar

stats