Les organitzacions agràries convoquen una tractorada a València el 25 de febrer per la supervivència del camp

Denuncien una "tempesta perfecta" que afecta el sector davant la caiguda de preus en cultius, com els cítrics, i l'augment de costos de producció

Les organitzacions agràries han convocat una tractorada pel centre de València el 25 de febrer
Roda de premsa de les organitzacions agràries aquest divendres / Twitter: @UnioLlauradors

El camp valencià s'uneix per a anunciar noves mobilitzacions davant la difícil situació que viu el sector. Aquest divendres les principals organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana han presentat un calendari de manifestacions per tal de visibilitzar el problema i defensar el model productiu del camp valencià.

Les organitzacions agràries han convocat una tractorada i una mobilització pel centre de València el pròxim 25 de febrer en protesta per la "tempesta perfecta" que afecta el sector del camp davant la caiguda de preus en cultius, com els cítrics, i l'augment de costos de producció. Així ho han destacat AVA-Asaja, Asaja Alicante, La Unió, CCPV-COAG i UPA.

El president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, ha destacat que "la situació en el camp continua molt difícil". Per això cal actuar i aquesta vegada es farà amb el lema "SOS per la supervivència del camp valencià".

La següent cita serà el 10 de març a l'oficina de la Unió Europea a Madrid, ja que, segons Aguado, "la política agrària a Brussel·les la decideixen els 27 i el govern d'Espanya ací té molt a dir".

I l'última parada serà de nou a Madrid el 20 de març per a manifestar-se conjuntament amb organitzacions de tot Espanya, on s'alçarà la veu davant la problemàtica particular valenciana.

Enguany s'han arribat a vendre taronges a tres cèntims el quilo. Això significa que l'agricultor perd fins a la camisa, és inacceptable" Ricardo Bayo - Representant d'UPA

Després d'una campanya "criminal" en 2021, les organitzacions agràries han reivindicat que "no poden més". En aquest sentit, s'ha pronunciat el representant d'UPA, Ricardo Bayo, qui ha criticat que s'han arribat a vendre taronges a tres cèntims el quilo. "Això significa que l'agricultor perd, fins i tot, la camisa, és inacceptable", ha asseverat.

Manifestació
Manifestació

Aguado: "El 2022 pot ser l'any del gran abandó d'explotacions"

A més, ha lamentat l'augment dels costos de producció i ha assegurat que, en aquests moments, "fertilitzar el camp costa el triple que fa un any", la qual cosa genera una "tempesta perfecta" per als productors valencians que porta a una "situació molt greu". "El 2022 pot ser l'any del gran abandó d'explotacions", ha alertat sobre aquest tema Aguado.

Des de la Unió de Llauradors, Carles Peris ha remarcat que, d'una manera progressiva, la superfície del camp valencià va "en reculada" i que "es va passant a grans corporacions". I és que la defensa del minifundi valencià ha sigut una altra de les banderes que han alçat les organitzacions.

També ha manifestat que no faran "cap pas arrere" en el reconeixement de l'assegurança agrària i ha defensat que les retallades en aquesta prestació suposarien un "risc de desaparició" per al sector.

Per part de CCPV-COAG, Mireia Vidal ha reivindicat la necessitat que s'aprove l'aplicació del tractament en fred per a les importacions de taronja de Sud-àfrica ara que s'està renegociant el conveni amb aquest país.

Des d'Asaja, José Vicente Andreu ha criticat la falta d'aplicació al camp de la reforma laboral i ha retret al govern que no haja actuat davant "l'incessant" augment de costos de producció en el sector.

També et pot interessar

stats