Les ONG van rebre l'any passat 2,7 milions d'euros a través de testaments solidaris dels valencians

És la cinquena autonomia on més valor és llega a través d’aquestes herències, que han augmentat un 31% al conjunt d’Espanya

En els testaments solidaris, el causant pot escollir a quins projecte llega els seu patrimoni
En els testaments solidaris, el causant pot escollir a quins projecte llega els patrimoni / Metges Sense Fronteres

Les ONG van rebre l’any passat vora 2,7 milions d'euros a través de testaments solidaris de valencians. Aquesta xifra situa la comunitat en el cinqué lloc d'aquest rànquing a Espanya segons ha indicat la plataforma Haztestamentosolidario.org, que integren les ONG que reben aquests testaments, coincidint amb el dia internacional d’aquest tipus de testament.

Al conjunt de l’Estat, els testaments solidaris van augmentar un 31% l’any passat respecte a l'anterior i van sumar 33,8 milions d'euros, amb un import mitjà en metàl·lic de quasi 80.000 euros.

Per comunitats, Madrid és la que major valor ha llegat a través d’aquests documents, amb un import de 9 milions d’euros; seguida pel País Basc, amb quasi 4 milions; Catalunya, 3,2 milions; Castella i Lleó, 2,8 milions; València, 2,7 milions i Andalusia, 2,1 milions.

Quant al valor mitjà dels testaments solidaris, Madrid i País Basc estan al capdavant amb 117.000 i 112.000 euros, respectivament.

Des de valors, fins a joies o obres d'art

Segons dades facilitades per aquesta organització, els béns donats van des de valors, immobles, joies i obres d'art, encara que predominen els imports en metàl·lic, la quantitat mitjana dels quals també augmenta de 76.053 en 2020 a 79.904 euros en 2021.

Amb el Dia Internacional del Testament Solidari es pretén agrair als milers de persones que cada any decideixen donar tota l'herència o una part dels seus béns a causes científiques, socials, ambientals, humanitàries o de cooperació internacional, entre altres, “i contribuir així als projectes que persegueixen un món més just”, com apunten des d’Haztestamentosolidario.org.

Increment a escala mundial

Aquesta pràctica solidària també ha augmentat a tot el món, segons aquesta plataforma. De fet, les últimes dades disponibles mostren que en 2019 aquesta forma de col·laboració va créixer un 24,7% enfront de 2018, segons un estudi realitzat per 18 organitzacions internacionals.

Les ONG recorden que no importa la quantitat o els béns donats, "tot compta". Amb 1.500 euros es pot salvar la vida de 20 persones en perill d'execució; amb 2.500 euros avançar en la investigació de la detecció precoç dela malaltia d'Alzheimer; amb 12.000 euros netejar 12 tones de plàstic en platges, o amb 15.000 finançar la teràpia cel·lular d'un xiquet amb càncer, detallen des d’Haztestamentosolidario.org.

També et pot interessar

stats