Omplir el depòsit ara serà huit euros més barat que en l'operació eixida de juliol

El preu dels carburants encadena un mes a la baixa i dona un respir als conductors valencians en la segona part de l'estiu

Cues de vehicles en estiu, en una imatge d'arxiu
Cues de vehicles a l'estiu, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Quan falta un dia perquè comence la segona operació eixida de l'estiu, la de les vacances d'agost, els preus dels carburants donen un respir a les butxaques de la ciutadania. Omplir el depòsit serà més barat ara que al final de juny, abans que començara la primera tanda de desplaçaments massius característica de juliol. Un estalvi que supera els huit euros si es calcula per a un depòsit de 50 litres de capacitat i que és lleugerament més alt en el cas de la gasolina que en el del dièsel.

Comparativa d'omplir el depòsit ara i fa un mes
Comparativa d'omplir el depòsit ara i fa un mes / Miguel Ángel Reino

Així, segons les dades arreplegades per À Punt NTC, extretes dels butlletins petroliers que setmanalment elabora la Unió Europea, repostar amb gasolina 95 el passat 30 de juny costava 96,4 euros, una vegada aplicada la bonificació de vint cèntims per litre aprovada pel govern espanyol. Fer-ho aquest 28 de juliol, en canvi, té un preu de 87,7 euros, 8,7 menys. Si consumim gasoil, per a omplir el cotxe fa un mes havíem d'abonar 95 euros després de restar el descompte, i ara costa 86,65 euros. En aquest cas és 8 euros i 35 cèntims més barat.

Per primera vegada en el que portem d'estiu i després de dos mesos, gasolina i gasoil cauen per davall dels dos euros el litre inclús sense aplicar la subvenció pública. En l'última setmana, el cost dels carburants consolida el descens iniciat fa un mes i baixa un 3,9% en el cas de la gasolina i un 2,2% el dièsel.

En l'últim any els combustibles han experimentat una notable escalada en el preu, superior al 40%, que està impulsada en gran part per la invasió de Rússia a Ucraïna al final de febrer. La guerra a l'est d'Europa, que encadena més de cinc mesos, ha provocat una autèntica escalada inflacionista en els preus de l'energia que esguita també els carburants. Per a esmortir l'impacte sobre la cartera de la ciutadania, el govern espanyol ha decidit prorrogar fins al final d'any per a tota la població la bonificació per litre vigent des de març.

Si viuen prop de municipis com Torrevella, al Baix Segura, encara es podrà estalviar més. Ací està la gasolinera més barata aquest dijous de tota la Comunitat Valenciana: 1,72 euros el litre, a falta del descompte. Repostar en aquesta estació ara ens suposa un estalvi de més de vint euros si es compara amb el preu mitjà de la gasolina al principi de juliol.

També hi ha gasolineres econòmiques a Alacant, Xàbia (Marina Alta) o Carlet (Ribera Alta) on estan juntes tres de les estacions de servei amb el preu per litre més econòmic: oscil·la de mitjana entre 1,75 i 1,79, sense haver aplicat encara la bonificació.

En canvi, a Vilamarxant haurem de pagar el litre de gasolina a 2,159 (1,96 amb descompte), el punt més car de tot el territori.

Al remat, el que ens apunten totes aquestes xifres és que desplaçar-se ara per les vacances resulta més econòmic que si les haguérem gaudit el mes de juliol.

També et pot interessar

stats