El preu dels carburants continua baixant abans de l'operació eixida d'agost

El preu mitjà de la gasolina l'última setmana, aplicant el descompte de vint cèntims, ha sigut 1,75 euros el litre i el del gasoil 1,73

Una persona reposta combustible en una gasolinera
Una persona reposa combustible en una gasolinera / Alberto Ortega (Europa Press)

La gasolina i el gasoil han tornat a caure durant l'última setmana fins a registrar preus mitjans d'1,754 i 1,733 euros el litre —aplicant el descompte de vint cèntims del govern espanyol—, els nivells més baixos en els últims dos mesos a les portes de començar l'operació eixida d'agost.

A més, segons les dades difoses aquest dijous pel Butlletí Petrolier de la Unió Europea, que recull el preu mitjà registrat en més d'11.400 estacions de servei espanyoles, entre el 19 i el 25 de juliol el preu de tots dos carburants cau per davall de la barrera dels 2 euros el litre, encara que no es contemplara la bonificació pública: 1,955 la gasolina i 1,933 el gasoil.

Amb aquests valors, el cost de la benzina descendeix un 3,9% en els últims set dies, mentre que el gasoil és un 2,2% més barat que fa una setmana.

Evolució del preu dels carburants a data de 28 de juliol de 2022
Evolució del preu dels carburants a data de 28 de juliol de 2022 / À Punt NTC

Ambdós combustibles també se situen per davall dels preus registrats a la fi de març, quan l'executiu de Pedro Sánchez va aprovar el descompte de vint cèntims per litre per a tots els consumidors.

Darrere dels nivells elevats que continuen registrant la gasolina i el gasoil des que va començar l'any, es troba principalment l'encariment del petroli, una tendència que s'ha revertit en les últimes setmanes i que es comença a reflectir progressivament en el preu final dels carburants.

Per a esmorteir l'impacte sobre la butxaca de la ciutadania, el govern espanyol ha decidit prorrogar fins a finals d'any la bonificació per litre de carburant per a tota la població. 

També et pot interessar

stats