Oltra espera que els 100 milions d'ajudes a Ford tinguen la recompensa de la planta de cotxes elèctrics

La vicepresidenta "confia" que l'acord de Ford Almussafes permeta "mantindre en condicions dignes els treballadors"

Un treballador a la planta de Ford d'Almussafes en una imatge d'arxiu
Un treballador a la planta de Ford d'Almussafes en una imatge d'arxiu / Biel Aliño (Efe)

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha dit que espera que la injecció econòmica que ha fet durant anys la Generalitat a la planta valenciana de Ford tinga recompensa i que els vehicles elèctrics es fabriquen a Almussafes.

Oltra ha recordat que el Consell ha injectat 100 milions d'euros en els últims deu anys en la planta de Ford i espera que aquestes ajudes, que se sumen a les de la Generalitat per a l'electrificació d'automòbils, permeten que "la planta europea dels cotxes elèctrics de Ford siga la d'Almussafes.

"Esperem que aquestes ajudes que des de la Generalitat hem aportat per a invertit en la transició ecològica en el sector de l'automòbil cap a l'electrificació tinguen la seua recompensa", ha dit.

Així s'ha pronunciat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, després que aquest dijous UGT, el sindicat majoritari en Ford Almussafes, aconseguira un acord amb la direcció de Ford Europa a Colònia (Alemanya) per a poder presentar una proposta de pla d'ajust.

Amb aquest pla la planta valenciana aspira a fabricar els models elèctrics de la firma i assegurar la càrrega de treball durant els pròxims anys. De moment, es desconeixen els detalls del pla d'ajust per a la fàbrica.

Oltra ha indicat que "sempre és bo quan s'arriba a un acord que protegisca els llocs de treball i les condicions laborals dels treballadors". En aquest sentit, "confia" que el pacte "permeta mantindre en condicions dignes" a la plantilla de la fàbrica valenciana i ha valorat que "s'ha obert una esperança".

Així, "si es materialitza" la decisió, que està en mans de la direcció de la multinacional a Detroit per a valorar la proposta d'Almussafes enfront de la de l'altra factoria que aspira a l'electrificació, la de Saarlouis (Alemanya), "seria una molt bona notícia", ha remarcat la també vicepresidenta de la Generalitat.

Puig destaca "l'actiu del diàleg social"

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat "l'actiu del diàleg social" de l'oferta de Ford en la Comunitat Valenciana que ha permés atraure models de fabricació a Almussafes.

Reconeix que encara hi ha per davant "mesos molt difícils", però ha explicat que es partix d'aquesta capacitat de "cohesió de l'empresa i treballadors" i d'unes condicions que tenen el "suport" de la Generalitat.

"Nosaltres tenim un aval que és el que ha fet la Generalitat aquests anys donant suport als processos innovadors de Ford", ha afegit. Per això Puig té confiança en la factoria d'Almussafes "perquè és la més competitiva de Ford a Europa, però cal respectar decisió de l'empresa".

El pla d'ajust ja està a Detroit

El pla d'ajust aprovat anit entre el sindicat majoritari UGT i Ford Europa ja està a Detroit, seu de l'automobilística, que ha de decidir el futur de la planta valenciana. Des del comité d'empresa de Ford Almussafes diuen que s'ha enviat a la central dels Estats Units sense el vistiplau de la plantilla, que en desconeix els detalls. Un secretisme que part de la plantilla critica perquè diuen que ells són els que hauran de fer els esforços.

Per a les empreses auxiliars l'acord és positiu perquè els permet continuar competint per a optar a la fabricació dels nous models elèctrics de la multinacional.

El mateix hermetisme hi ha a la planta alemanya de Saarlois, la que competeix amb Almussafes, sobre la proposta presentada per a quedar-se la producció dels nous elèctrics de Ford.

La Generalitat i empresaris són optimistes, però conscients que hauran de continuar treballant i salvant obstacles per a garantir la supervivència de Ford Almussafes. Per davant hi ha mesos d'incertesa fins que la direcció de Ford a Detroit prenga la decisió final al mes de juny.

També et pot interessar

stats