Olivas assegura que les operacions immobiliàries a Mèxic tenien informes positius

L'expresident de Bancaixa i del Banc de València ha volgut defensar la seua gestió arran de la decisió de la jutgessa Lamela de processar-lo.

José Luis Olivas en una imatge d'arxiu del Banc de València
José Luis Olivas en una imatge d'arxiu del Banc de València / Europa Press

José Luis Olivas, expresident de Bancaixa i del Banc de València, ha tractat de defensar davant l'opinió pública les operacions immobiliàries per valor de 750 milions d'euros que es van fer a Mèxic els anys 2005 i 2007, quan ell estava al capdavant de les esmentades institucions. En un comunicat enviat a l'agència Europa Press, el també expresident de la Generalitat ha assegurat que totes les operacions dutes a terme amb el grup Grand Coral, tant per part de Bancaixa com del Banc de València, comptaren sempre amb l'informe i, en el seu cas, la proposta favorable dels diferents estaments professionals, i foren aprovades pels òrgans de govern competents.

La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, en la interlocutòria del passat 31 de juliol, va decidir processar Olivas i 47 persones més per un delicte societari continuat d'administració deslleial o d'apropiació indeguda i de blanqueig de capitals, en considerar que les seues operacions suposaren una autèntica operativa de desfalc. La jutgessa considera que Bancaixa i el Banc de València van afavorir econòmicament, de manera sistemàtica, injustificada i en perjuí de les mateixes entitats, els socis hostalers que promovien i gestionaven una sèrie de projectes immobiliaris a Mèxic. Molts d'aquests empresaris vinculats amb el grup Grand Coral del país centreamericà on es troben els terrenys i immobles objecte de les inversions, van obtindre plusvàlues injustificades d'almenys 151,8 milions de dòlars, i han quedat així mateix processats. Sembla que, a canvi d'afavorir totes aquestes operacions, pagaven a Olivas amb viatges d'oci a Cuba. La jutgessa denuncia que, en alguns casos, el crebantament econòmic de les operacions va ser del 100% per a les entitats financeres valencianes. 

En descàrrec, Olivas ha assegurat que, en la causa, hi ha taxacions aportades, no només per Bancaixa i pel Banc de València, sinó també per empreses taxadores del màxim prestigi a Espanya i a Mèxic, segons les quals els actius immobiliaris del grup Grand Coral cobreixen tot el deute financer existent i les inversions de capital realitzades. Ha manifestat que, precisament gràcies al suport econòmic que suposen aquests actius immobiliaris, a finals del passat mes de juliol, les entitats financeres creditores van cancel·lar tots els deutes del grup Grand Coral.

També et pot interessar

stats