Octubre acaba convertit en el mes amb la llum més cara de la història

Aquest diumenge, però, es registra el preu més baix dels darrers 31 dies: 79 euros/MWh

Un home apaga un comptador de llum
Una persona apaga un comptador de la llum / Bacho (Shutterstock)

Malgrat la baixada del preu mitjà diari de l’electricitat en el mercat majorista d’aquest diumenge, octubre és el mes amb la llum més cara de la història. Els 79 euros el megawatt hora (MWh) de l’últim dia del mes és la xifra més baixa de tot octubre. Això suposa una baixada del 36,6% respecte a la jornada anterior.

A més, aquesta nova xifra fa tornar als nivells que es registraven al començament d'agost. Des del dia 7 d’aquell mes (l'últim més baix, a 65,64€/MWh) el preu de la llum no ha deixat d'arribar a rècords històrics.

Malgrat que aquest dissabte també ha baixat un 29,18% respecte al dia anterior, el preu de l'electricitat en el mercat majorista encara està en uns nivells molt alts respecte a la resta de la sèrie històrica. En concret, en comparació amb el mateix dia fa un any, el preu s'ha encarit un 120,9%.

Així, el preu mitjà de la llum d'aquest mes d'octubre tancarà amb 212,29 €/MWh, és a dir, 56,15 euros per damunt de la mitjana de setembre (156,14 €/MWh). Esdevé així el mes més car de la història, fins ara.

El preu més alt aquest diumenge es donarà entre les 21:00 i les 22:00 hores, amb 148 €/MWh, mentre que el més baix es registrarà entre les 9:00 i les 10:00 hores, quan cotitzarà a 52,79 €/MWh.

També et pot interessar

stats