La llum cau fins al valor més baix dels últims dos mesos

El preu de hui (124,53 euros/MWh) quasi quadruplica l'import que es va registrar l'últim dissabte d'octubre de l'any passat (35,77 euros).

El preu de l'electricitat s'ha disparat amb preus històrics
Bombetes de la llum en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El preu de l'electricitat en el mercat majorista s'ha desplomat aquest dissabte un 29% fins a arribar als 124,53 euros el megawatt hora, el valor més baix en els últims dos mesos.

En el que va de setmana, el preu de l'electricitat ha baixat un 45%, si es compara el preu del dilluns (225,36 €/MWh), la qual cosa representa una caiguda de més de 100 €/MWh.

No obstant això, el preu de hui quasi quadruplica l'import que es va registrar durant l'últim dissabte d'octubre de l'any passat (35,77 euros).

Així, en els primers 30 dies d'octubre s'ha superat la barrera dels 200 €/MWh en 21 ocasions amb un preu mitjà de 204,09 €/MWh, el cost més car de la història.

Els preus del mercat majorista repercuteixen directament en la tarifa regulada a què estan acollits quasi onze milions de consumidors a Espanya, i serveix de referència per als altres dèsset milions que contracten el seu subministrament en el mercat lliure.

Per franges horàries, el preu màxim per a hui es registrarà entre les 21:00 i les 22:00 hores amb 192,07 €/MWh, mentre que el mínim serà de 58,79 €/MWh entre les les 5:00 i les 6:00 de la matinada.

L'escalada de preus que afecta gran part d'Europa es deu, entre altres factors, a l'encariment del gas en els mercats internacionals, que s'empra en les centrals de cicle combinat i que marquen el preu del mercat en la majoria de les hores, i l'augment del preu dels drets d'emissió de diòxid de carboni (CO₂).

També et pot interessar

stats