Obert un nou termini per a demanar ajudes del Pla Resistir Plus

Empreses i autònoms afectats per l'impacte de la Covid-19 podran reclamar les ajudes fins al 20 d'agost

Agència de viatges en una imatge d'arxiu
Agència de viatges en una imatge d'arxiu / Efe

La Conselleria d'Hisenda ha obert aquest dimecres i fins al 20 d'agost una nova convocatòria del Pla Resistir Plus. Les empreses i autònoms afectats per l'impacte de la Covid-19 podran rebre ajudes directes de 200.000 euros com a màxim.

La convocatòria està oberta a les empreses de tots els sectors econòmics que complisquen els requisits d'una caiguda del volum d'activitat d'almenys el trenta per cent després que el Consell ha ampliat a tot el teixit productiu valencià la possibilitat d'accedir als 647 milions d'euros d'aquest pla per a ajudar a garantir la liquiditat i la solvència de les empreses més afectades per la pandèmia.

A més, en aquesta nova convocatòria s'amplien els punts subvencionables, ja que s'hi inclouen els costos fixos causants de pèrdues comptables, segons han explicat fonts de la Generalitat.

Les empreses podran destinar les ajudes al pagament de deute pendent a creditors o proveïdors; a amortitzar anticipadament el principal dels seus crèdits o préstecs, així com a cobrir, en el cas de les empreses que hagen registrat pèrdues, part dels costos fixos.

"L'objectiu és que ni un sol euro dels 647 milions que poden anar destinats al teixit productiu valencià es quede sense repartir", ha remarcat la directora general de Finançament i Política Financera, Dolors Furió.

La Generalitat busca així compensar les empreses que durant els pitjors moments de la crisi sanitària i financera van assumir un esforç per a pagar als proveïdors i les nòmines dels seus treballadors. "Totes les empreses que han patit l'impacte de la crisi en els seus negocis han de tindre l'oportunitat d'accedir a aquestes ajudes", ha assenyalat Furió.

En la primera hora de nova convocatòria s'han registrat ja 2.010 sol·licituds, encara que tant les empreses i autònoms que cotitzen per mòduls, com els qui ho fan per estimació directa, podran demanar fins al 20 d'agost les ajudes per primera vegada, o ampliar la sol·licitud que van presentar en la primera convocatòria per a incloure els costos fixos causants de pèrdues comptables.

També et pot interessar

stats