Obert el termini per a demanar les ajudes al pasturatge per a previndre incendis forestals del Consell

L’import total destinat és de 300.000 euros i les subvencions seran de fins a 120 euros per hectàrea, amb un import màxim anual de 8.000 euros

Imatgde d'arxiu del pasturatge
Imatgde d'arxiu del pasturatge / GVA

La Conselleria de Justícia i Interior ha convocat ajudes, per un import de 300.000 euros, destinades al control de vegetació natural mitjançant aprofitament ramader extensiu en zones estratègiques lligades a la prevenció d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana.

La resolució es va publicar ahir dilluns en el DOGV i el termini per a presentar les sol·licituds comença aquest dimarts. El termini per a demanar-les és de vint dies naturals i acabarà el diumenge 28 d’abril. 

La finalitat de les ajudes és aconseguir un “control adequat” de la vegetació a la superfície objecte de subvenció mitjançant la reducció i el consum de la biomassa combustible per part del bestiar, i mantindre aquestes zones operatives per a impedir la continuïtat d'un incendi forestal.

Les subvencions van destinades als titulars d'explotacions ramaderes d'oví, caprí, equí i boví, mitjançant un pagament per superfície que dependrà del grau de compliment de l'objectiu, i que serà de fins a 120 euros per hectàrea, amb un import màxim anual per beneficiari de fins a 8.000 euros.

Segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa, el pasturatge ordenat per al control de vegetació natural en zones estratègiques lligades a la prevenció d'incendis és “una pràctica agroforestal sostenible”, en la qual el bestiar col·labora reduint els riscos d'incendi mitjançant el control del desenvolupament de la vegetació, a més de complir una funció ecològica. D'altra banda, l'aprofitament ramader contribueix al reconeixement de la labor del pastor i al desenvolupament rural sostenible en fixar població i generar rendes.

Qui pot demanar les ajudes? 

Per a optar a rebre aquestes subvencions, cal complir els següents requisits:

  • Disposar d'inscripció en vigor en el Registre d'explotacions ramaderes (REGA) per a exercir l'activitat ramadera en explotacions d'oví, caprí, equí i/o boví en extensiu en el territori de la Comunitat Valenciana.
  • Els titulars de les explotacions ramaderes sol·licitants podran ser persones físiques o jurídiques, així com les comunitats de béns o qualsevol altra mena d'unitat econòmica o patrimoni separat que, fins i tot sense personalitat jurídica, puga dur a terme els projectes, les activitats o els comportaments o es trobe en la situació que motiva la concessió de la subvenció.
  • Disposar de l'autorització d'aprofitament forestal de pastures.
  • Tindre un mínim de bestiar i tindre registrada l'explotació ramadera en el REGA amb el cens actualitzat en data de la sol·licitud d'ajuda.
  • No estar incurs en cap de les prohibicions per a ser beneficiari previstes en l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
  • Trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries.

Com es poden demanar les ajudes?

Les sol·licituds i la documentació que les acompanyen s’hauran de presentar preferentment en els registres dels òrgans administratius als quals es dirigisquen. També es podran presentar en qualsevol dels registres previstos en la legislació reguladora del procediment administratiu comú, mitjançant el model normalitzat corresponent disponible en la seu electrònica de la Generalitat.

Així mateix, les sol·licituds es poden fer també de forma telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat.

La convocatòria completa es pot consultar en aquest enllaç.

També et pot interessar

stats