Nou rècord històric del preu de la llum: 106,57 euros per megavat-hora

Amb aquesta nova escalada, el preu de l'electricitat s'encareix un 4,6% respecte al fixat per a aquest dimarts

Una dona revisa la factura de la llum
Una dona revisa la factura de la llum / Europa Press

El preu mitjà de l'electricitat per a aquest dimecres en el mercat majorista marca un màxim històric en aconseguir els 106,57 euros per megavat-hora, segons les dades que ha difós l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE).

Amb aquest preu, que segueix per damunt dels 100 euros, l'electricitat sobrepassa el màxim històric de 103,76 euros que va marcar l'11 de gener de 2002: això suposa 2,81 euros més.

Amb aquesta nova escalada, el preu de l'electricitat per a demà s'encareix un 4,6% respecte al fixat per a aquest dimarts.

Per franges horàries, el preu fixat per a demà arribarà fins i tot a aconseguir un màxim de 110,64 euros, mentre que el mínim seguirà per damunt dels 100 euros: en concret, en 100,83 euros.

Cal recordar que el preu de dimarts ja és el segon més car des que hi ha registres, amb una mitjana de 101,82 euros, després de desplaçar l'aconseguit el 2 de juliol, quan va arribar a 99,8 euros.

Els preus del gas, utilitzat en la producció d'electricitat en els cicles combinats, i dels drets d'emissions de CO₂, que paguen les centrals de generació que emeten, estan darrere dels alts preus que s'estan registrant actualment i en ple estiu, amb altes temperatures, en el mercat elèctric majorista.

També et pot interessar

stats