El nou president del port de València veu essencial la sostenibilitat i diu que no és l'època del desenvolupisme

Calabuig ha promés el càrrec apel·lant al diàleg i reivindicant que el port "és de tots els ciutadans i ha de ser factor de progrés i benefici per al conjunt de la societat"

Presa de possessió de Joan Calabuig com a president de l'Autoritat Portuària de València
Presa de possessió de Joan Calabuig com a president de l'Autoritat Portuària de València / Generalitat

El nou president de l'Autoritat Portuària de València, Joan Calabuig, ha promés aquest dimarts el càrrec apel·lant al diàleg i reivindicant que el port "és de tots els ciutadans i ha de ser factor de progrés i benefici per al conjunt de la societat".

Calabuig ha pres possessió del càrrec en substitució d'Aurelio Martínez, en un acte al qual han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de Ports de l'Estat, Álvaro Rodríguez Dapena, i l'alcalde de València, Joan Ribó, entre altres autoritats i representants de la societat civil.

Després d'agrair "la gran faena" del seu antecessor "en temps d'excepcional complexitat i enormes desafiaments", Calabuig ha advocat per "continuar avançant" amb la perspectiva del 2030, tant en una dimensió econòmica, com ambiental i social i institucional.

Ha reconegut que els ports "han generat un efecte barrera en molts llocs" i ha considerat necessari "posar obstinació a escoltar els afectats, dialogar, minimitzar els impactes i contribuir a un desenvolupament sostenible i harmònic amb l'entorn".

"Hi ha hagut i hi ha molts espais per a l'acord, sense maximalismes, però des de la convicció que ningú té tota la raó i tots té una mica de raó i a tots cal escoltar", ha defensat el nou president de l'Autoritat Portuària, qui ha dit que "la sostenibilitat és essencial" i que "no és l'època del desenvolupisme".

Per la seua banda, el president de la Generalitat ha destacat que el port de València ha impulsat barris, institucions, progrés i ocupació. "És la nostra porta històrica al Mediterrani i som el que som gràcies al port".

Segons Ximo Puig, malgrat les dificultats, el port de València ha continuat sent "un motor de la nostra recuperació i un aliat fonamental per a l'economia valenciana".

Ribó celebra que Calabuig parle de sostenibilitat i espera grans acords

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha celebrat que el nou president de l'Autoritat Portuària de València, Joan Calabuig, parle "de manera clara" de sostenibilitat, i està segur que treballaran "perquè el port i la ciutat puguen arribar a grans acords".

Sobre si el nou responsable del port de València li ha plantejat la possibilitat de fer una nova declaració ambiental per a l'ampliació nord del port, Ribó ha dit que no han parlat de detalls d'aquest tipus.

En tot cas, ha afirmat que Calabuig ha esmentat els efectes del port sobre les platges de la ciutat, i això, ha dit, s'ha d'estudiar, però no han entrat en cap concreció.

L'alcalde ha valorat els acords aconseguits en aquests huit anys amb l'anterior president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, que, segons ha destacat, "han sigut molts", encara que també hi haja hagut desacords.

També et pot interessar

stats