Nou llindar de renda per a rebre ajudes per a les hipoteques: el govern l'apuja als 38.000 euros

Entre les millores, s'amplia la gratuïtat del canvi de variable a tipus fix, entre altres mesures

El govern anuncia un increment en les ajudes per fer front a les hipoteques / À Punt NTC

El govern ha anunciat aquest dilluns una pujada del llindar de renda necessari per a rebre les ajudes per a pagar la hipoteca i compensar la pujada dels tipus d'interés. Així, el nou marge passarà dels 29.000 als 38.000 euros per a les famílies que ho demanen, segons ha avançat la vicepresidenta econòmica Nadia Calviño. “Inclourà mesures com la congelació de la quota a pagar, l’extensió de les amortitzacions i dos anys de manca en el pagament”, ha explicat Calviño. També s'amplia la gratuïtat del canvi d'hipoteca variable a tipus fix i, com a novetat, s'estendrà a les mixtes. 

Amb aquest canvi podran beneficiar-se 100.000 famílies més; de moment, s'han rebut 55.000 sol·licituds per acollir-se a les mesures d'alleujament hipotecari, de les quals se n'ha aprovat un 10%. Des de l'Associació d'Usuaris Financers (Ausfin) han assegurat que "moltes famílies han preferit recórrer als estalvis per pagar les hipoteques", segons Patricia Suárez, portaveu de l'entitat.

És una decisió presa després de diverses reunions entre l'Executiu i el sector financer, on s’ha valorat el compliment del codi de bones pràctiques assumit ara fa un any. Des del sector bancari s'ha sostingut que no ho consideren estrictament necessari, “davant la millora de la situació econòmica”, segons María Abascal, directora general de l'Associació Espanyola de la Banca. Al mateix temps, s’ha abordat la prohibició per llei del cobrament de comissions als majors de 65 anys per traure diners en finestreta.

La vicepresidenta Calviño ha insistit a la banca per a millorar la remuneració dels depòsits bancaris que, tímidament, tornen a oferir-se a la clientela. La revisió de l'impost extraordinari a la banca, que ha creat dissensions entre els dos partits del govern, no ha estat damunt de la taula.

També et pot interessar

stats