Les nòmines del personal públic incorporaran a partir de novembre l'increment salarial extra de l'1,5%

Inclouran l'augment mensual i els endarreriments des de gener, ja que la mesura s'adopta amb efecte retroactiu per a consolidar un increment anual del 3,5%

Funcionariat atenent el públic en una imatge d'arxiu
Funcionariat atenent el públic en una imatge d'arxiu / Europa Press

El personal de les administracions públiques cobrarà en les nòmines de novembre i desembre la pujada de l'1,5% pactada entre el govern i els sindicats. L'increment inclourà els endarreriments des de gener, ja que la mesura s'adopta amb efecte retroactiu per al conjunt de 2022.

La pujada salarial, que el Consell de Ministres va aprovar aquests dimarts, se suma a l'alça del 2% que va activar-se l'1 de gener, per a "donar resposta a l'agreujament de la situació econòmica per l'esclat de la invasió d'Ucraïna", segons apunta el Ministeri d'Hisenda en un comunicat.

Aquesta pujada retroactiva "excepcional" s'aplicarà sobre el sou a 31 de desembre de 2021 en totes les administracions públiques, incloses comunitats autònomes i entitats locals, i es consolidarà, a fi d'aconseguir l'increment salarial del 3,5% pactat per a 2022.

La negociació entre Hisenda i els sindicats va conduir a un acord per a incrementar un 8% el salari dels empleats públics en el període 2022-2024, una xifra que podria arribar al 9,5% si es compleixen criteris variables.

També et pot interessar

stats