Netflix anuncia la fi dels comptes compartits i començarà a cobrar un extra el 2023

La plataforma de televisió en streaming ha deixat clar que només poden usar un compte obert en el seu servei les persones que viuen en la mateixa llar

Netflix
Netflix

Netflix afirma que només poden usar un compte obert en el seu servei les persones que viuen en la mateixa llar, i que en cas de detectar que no es compleix aquest requisit, l'any vinent començarà a cobrar a l'usuari un import addicional.

La companyia tecnològica verifica el requisit de la llar a través de l'adreça IP, els identificadors dels dispositius i la mateixa activitat del compte. Amb aquesta informació, Netflix pot saber si s'està emprant la connexió a internet de la llar del titular del compte.

En el cas que l'usuari es connecte des d'una altra xarxa, o des d'un dispositiu diferent fora de la llar, per exemple, perquè està de viatge, la companyia realitzarà una verificació del dispositiu, per a comprovar que està autoritzat a fer servir aquest compte.

La finalitat és evitar que altres usuaris, encara que es tracte d'amics o familiars, utilitzen un mateix compte, un fenomen que en els últims anys ha permés compartir despeses, per exemple, activant un compte que admet l'ús simultani de quatre dispositius, el cost dels quals (17,99 euros) es pot repartir entre quatre persones.

Si detecta la compartició, avisa que cobrarà al titular un extra, com ja ha provat a Xile, Costa Rica i el Perú, a manera de subcompte. Aquesta aproximació començarà a implementar-se en tots els països a principis del 2023, com ha informat la companyia en els resultats financers del tercer trimestre.

També matisa que aquest cobrament no serà automàtic. Per a donar opcions als usuaris, ha anunciat recentment la possibilitat de transferir els perfils configurats a un nou compte. Encara que també permetrà crear subcomptes per a membres extra, pagant una quantitat addicional.

Plans de subscripció i un nou pla amb anuncis

Actualment, Netflix ofereix tres plans de subscripció: bàsic (7,99 euros), estàndard (12,99 euros) i prèmium (17,99 euros), que admeten l'ús del compte en un, dos i quatre dispositius de manera simultània, a més de millorar de manera progressiva la qualitat de la imatge.

El 10 de novembre aquesta oferta s'ampliarà amb el pla bàsic amb anuncis, que costarà 5,49 euros al mes a canvi de mostrar una mitjana de quatre o cinc minuts d'anuncis per hora, que es veuran al principi de les sèries i pel·lícules i durant la reproducció.

També et pot interessar

stats