Negociació a contrarellotge per a una cinquena pròrroga dels ERTO

El govern espanyol i els agents socials es tornen a reunir aquest dimecres 

Reunió de la Comissió Tripartida que estudia la pròrroga dels ERTO
Reunió de la comissió tripartida que estudia la pròrroga dels ERTO / Europa Press

Negociacions per a consensuar una cinquena pròrroga dels expedients de regulació temporal d’ocupació per la Covid-19 fins al 30 de setembre. Després de diverses reunions, el govern central i els agents socials no han arribat encara a un acord. El termini acaba divendres i aquest mateix dimecres hi ha una reunió per a intentar arribar a un acord.

El Consell de Ministre extraordinari que aprovaria aquesta cinquena pròrroga seria dijous o el mateix divendres.

El principal problema per a arribar a una entesa és l'esquema d'exoneracions en les cotitzacions socials, segons fonts de les negociacions.

Les reduccions en les cotitzacions a la Seguretat Social són el punt de desacord, ja que els agents socials volen que romanga l'actual esquema, mentre que el govern espanyol vol menors exoneracions per a les treballadores i treballadors que es mantinguen en ERTO amb l'objectiu d'incentivar la seua activació.

La CEOE va decidir dimarts, en una reunió del seu comité executiu, no acceptar l'última proposta del govern sobre la pròrroga perquè continua "centrant les ajudes" en l'activació de treballadors en ERTO en comptes de fer-ho en els treballadors que encara no es poden incorporar a l'activitat.

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha enviat un missatge de tranquil·litat a treballadors i empresaris, i ha assegurat que els ERTO es prorrogaran i que "es deixarà la pell" per a aconseguir l'acord amb els interlocutors socials.

Així ho ha assenyalat en una trobada amb els mitjans després de reunir-se amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, on ha incidit que "es prorrogarà el mecanisme de protecció més eficaç que hi ha hagut en la història de la democràcia espanyola".

També et pot interessar

stats