Navarro insisteix en una pròrroga fins a 2025 per a la implementació del quadern digital d'explotació agrícola

La consellera trasllada al ministre Planas que l'aplicació en territoris minifundistes és un problema de gestió “tant pel repartiment de les parcel·les com per l'encariment dels seus costos”

La consellera d'Agricultura en un recent
La consellera d'Agricultura en un acte recent / Twitter: @GVAagroambient

La consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, ha emés un escrit al ministre d'Agricultura, Luis Planas, davant la necessitat urgent d'una pròrroga de la data per a iniciar l'emplenament del quadern digital d'explotació agrícola.

Concretament, la titular d'Agricultura en la Generalitat estima que la data d'aplicació concorde a les possibilitats efectives d'implementació ha de ser gener de l'any 2025.

Navarro també sol·licita una versió simplificada del quadern digital en el cas dels sol·licitants de l'ajuda a la PAC que tinguen entre dues i deu hectàrees i, al seu torn, que es consideren exempts d'usar-lo aquells sol·licitants que tinguen en total menys de dues hectàrees.

“Perquè les explotacions de menys grandària tinguen més facilitats, siga més senzill i amb menys dades que calga omplir", segons indica la consellera.

Addicionalment, també observa la necessitat d'eximir d'aquesta obligació d'ompli el quadern en format digital en el cas d'aquells sol·licitants amb un total de menys de dues hectàrees per al període de la nova PAC, atés que les explotacions més xicotetes han de tindre la mínima burocràcia per a poder continuar treballant en els seus cultius.

Des de la Conselleria s'ha detectat la necessitat que es revisen les excepcions establides en les disposicions dels reglaments que regulen la nova PAC i la seua transposició a Espanya.

Per això, la implementació del quadern digital d'explotació en aquests territoris minifundistes “es tradueix en un problema de gestió tant pel repartiment de les parcel·les amb bastant distància entre si com per l'encariment dels seus costos de producció”, insisteix Navarro.

La consellera ha defés que “busquem millorar la realitat del sector agrari per a reduir càrregues”.

També et pot interessar

stats