Naix València Game City per a impulsar la indústria dels videojocs i l'eSports

Al projecte impulsat pel consistori s'han sumat 30 empreses i s'espera arribar-ne a 60 l'any que ve. La seu estarà a l'edifici de La Farinera

Dos joves jugant a videojocs durant el festival DreamHack València 2023
Dos joves jugant a videojocs durant el festival DreamHack València 2023 / Eduardo Manzana (Europa Press)

L'Ajuntament de València ha llançat València Game City per a impulsar la indústria del videojoc i l'eSports local i posicionar aquesta ciutat "com a líder internacional del sector". Al projecte s'han sumat 30 empreses i s'espera arribar-ne a 60 l'any que ve.

La seu de València Game City estarà situada a l'edifici de La Farinera, el centre neuràlgic de la innovació a la capital valenciana. Servirà com a punt de trobada per a professionals, estudiants i empreses i s'hi facilitarà la sinergia entre els diferents actors de l'ecosistema de videojocs i eSports, ha remarcat l'Ajuntament.

La junta de govern local de l'Ajuntament de València ha aprovat el conveni entre el centre municipal d'innovació Les Naus i l'empresa Encom per a la dinamització i posada en marxa de València Game City.

Aquest és "un acord dirigit a enfortir la potent indústria local de videojocs i eSports, i atraure talent i empreses i inversions internacionals, així com promoure la innovació i l'educació en aquest àmbit", ha afirmat el consistori.

La regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions Paula Llobet ha manifestat que "aquest és un projecte estratègic per a la ciutat". "Tenim una indústria del videojoc molt potent reconeguda en l'àmbit internacional i volem aprofitar aquest avantatge per a posicionar-nos com a València Game City", ha assenyalat.

L'Ajuntament de València hi invertirà 150.000 euros. "La posada en marxa de València Game City és només el començament d'una sèrie d'accions per a posicionar aquesta ciutat com a líder global en el sector de videojocs i eSports", ha postil·lat Llobet, que ha assegurat que la iniciativa "ja ha començat a atraure l'interés internacional".

Ecosistema local valencià

"València Game City naix a partir d'un ecosistema local valencià amb molta rellevància en els àmbits nacional i internacional: amb la implicació d'organitzadors d'esdeveniments internacionals com Encom, però també d'escoles de prestigi com ESAT o estudis internacionals com 2K, que recentment s'han instal·lat a València", ha assegurat el consistori.

Igualment, ha comentat que la connexió amb el clúster de videojocs de Madrid i amb el programa Madrid In Game i la proposta de participar en esdeveniments internacionals formen part de l'objectiu de millorar la visibilitat i el reconeixement de València tant a escala nacional com internacional.

També et pot interessar

stats