Naix el segell Producte Cooperatiu per a posar en valor la qualitat i la proximitat dels productes

És una iniciativa estatal a la qual s’ha sumat la Comunitat Valenciana, on hi ha 252 cooperatives

Envasament de prunes preparades per a vendres
Envasament de prunes preparades per a vendres / À Punt NTC

Naix la marca Producte Cooperatiu, que servirà per a avalar l'origen de la fruita i la verdura de cooperatives espanyoles. És una iniciativa estatal a la qual s’ha sumat la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de posar en valor la qualitat i la proximitat dels productes. 

Amb la creació d’esta marca col·lectiva, que impulsa Cooperativa Agroalimentària d’Espanya, es pretén diferenciar els productes cooperatius d’un mercat cada vegada més globalitzat i fer valdre el treball de les cooperatives i els principis que les representen, com són la qualitat dels seus productes i la contribució econòmica, social i mediambiental del seu entorn.

Segons l'informe presentat este divendres en l'assemblea general de cooperatives de la Comunitat Valenciana, el sector té 252 cooperatives i més de 1.200 milions d'euros de producció comercialitzada.  

Per a poder fer ús del segell Producte Cooperatiu, les cooperatives hauran d'acreditar el compliment d'uns determinats paràmetres que asseguren que els productes complisquen amb els estàndards més alts de qualitat i sostenibilitat, diferenciant-los en el mercat. Estan vinculats amb la sostenibilitat mediambiental, el benestar animal, la seguretat alimentària o el compromís amb el territori. 

També et pot interessar

stats