El Nadal obri les portes a nous productes gastronòmics

La pinya o el salmó fumat foren les novetats de Nadal ja fa anys, però ara formen part del menú d'aquestes festes

La fruita exòtica o els dolços d'altres països es colen cada vegada més en la taula de Nadal

Si parlem del menú de Nadal, hem de parlar del putxero. Segons el sector carnisser, continua sent el plat més preparat el 25 de desembre, però des de fa uns anys han entrat noves apostes, com ara el titot o el pollastre farcit. De la mateixa manera, uns altres productes es colaren a la taula de Nadal ja fa un temps, com el foie-gras o el formatge d'untar.

Però Nadal és una via d'entrada per a nous productes, sobretot en les postres. Les fruites exòtiques acaparen bona part de l'atenció. Parlem dels litxis, la fruita de la passió o les physalis. En la majoria d'ocasions, la intenció és sorprendre els convidats.

I en qüestió de dolços, el nou ventall és molt ampli: galetes de gingebre, galetes amb motius nadalencs i els panettones, que ja n'hi ha de tots els sabors. Tanmateix, en la majoria dels mercats comprovem que la tradició encara mana i els pastissets de moniato continuen sent els més venuts.

També et pot interessar

stats