Les morts per estrés laboral es disparen un 27% en un any a la Comunitat Valenciana

Entre els detonants es troben uns objectius i horaris de treball exigents i l'envelliment de la població activa

Les morts per causes no traumàtiques s'han disparat un 27% en un any / À Punt NTC

Les morts als llocs de treball per causes no traumàtiques, com l'estrés laboral o els infarts, es multipliquen a la Comunitat Valenciana i ja en representen vora quatre de cada deu. Aquests casos, on el nivell de pressió a la feina suposa un factor detonant, s’han disparat fins a un 27% més en només un any. 

L’any passat hi hagué 77 morts per accident laboral a la Comunitat Valenciana, 35 per accidents traumàtics, com atrapaments en màquines o caigudes, i 28 per causes no traumàtiques. Però quines són les causes d’aquestes últimes?

Tal com ha avançat el secretari d’Acció Sindical i Salut Laboral de CCOO PV, Jaume Mayor, entre els detonants està el fort impacte de la pandèmia en la plantilla, al que s’afegeix uns objectius i horaris de treball exigents que, tal com apunta, “poden ser una bomba de rellotgeria”. A més, també pesa l’envelliment de la població activa, que se suma amb el perfil de les víctimes, principalment homes majors de 50 anys. 

Els sindicats volen posar el focus en aquests factors per a dissenyar l'estratègia de salut laboral a la Comunitat Valenciana i reclamen una millor connexió entre el sistema de salut i els programes de riscos laborals de les empreses. Especialment, perquè moltes d'aquestes morts per estrés laboral ocorren fora de la faena i no es compatibilitzen en cap estadística. És la nova epidèmia silenciosa, però que treballa de pressa.

També et pot interessar

stats