La morositat hipotecària puja al 2,49% al tancament del primer semestre

L'impacte de la pujada de l'euríbor i la revisió a l'alça dels préstecs variables ha fet que la morositat haja augmentat al llarg de l'any, del 2,37% de finals de 2022 al 2,38% de març i ara al 2,49%

La pujada dels tipus d'interés ha encarit el finançament / Arxiu
La pujada dels tipus d'interés ha encarit el finançament / Arxiu

La morositat dels crèdits concedits per a la compra o rehabilitació d'un habitatge ha pujat al 2,49% al tancament de la primera meitat d'enguany previsiblement per l'impacte de la pujada de l'euríbor i la revisió a l'alça dels préstecs variables.

Segons les dades publicades aquest dilluns pel Banc d'Espanya, que són trimestrals, la morositat hipotecària ha anat augmentant al llarg de l'any, ja que va passar del 2,37% de final de 2022 al 2,38% de març i ara al 2,49%.

En un context d'elevada inflació, la morositat específica del crèdit bancari per al consum va passar del 4,35% de final de març al 4,38% de juny.

En el cas de la morositat dels crèdits concedits al sector promotor i immobiliari va pujar en el segon trimestre de l'any i es va situar en el 3,45% al tancament de juny, enfront del 3,44% de març.

També et pot interessar

stats