Juliol acaba amb l’euríbor en el 4,15% i acumula setze mesos de pujades

Els experts auguren que continuarà creixent els pròxims mesos, encara que a un ritme menor

Als registres de la propietat de la Comunitat Valenciana s'han inscrit més de 3.600 noves hipoteques al novembre
L'índex de referència per a les hipoteques variables escala des de fa setze mesos consecutius / 'À Punt NTC'

L'euríbor a dotze mesos, el principal indicador per a les hipoteques variables, tanca juliol amb una taxa mitjana del 4,149%, el que confirma la tendència a l'alça d’aquest índex de referència. Tot i que els experts no auguren un canvi de tendència en els pròxims mesos, sí que creuen que es frenarà el ritme de creixement. Amb el nivell assolit per l’euríbor al juliol, aquest indicador financer acumula setze mesos en xifres positives.

L'euríbor acaba juliol en el 4,064%, per davall del tancament del divendres quan va marcar el 4,111% i a distància dels màxims aconseguits en el mes (el 7 de juliol va arribar al 4,193%), segons les dades consultades per Efe.

El Banc Central Europeu (BCE) va augmentar els tipus d'interés un quart de punt en l’última reunió dijous, fins al 4,25%, en la novena pujada consecutiva des que l'organisme presidit per Christine Lagarde decidira començar a incrementar-los per a limitar la inflació, que continua elevada.

En aquesta última cita, Lagarde va plantejar la possibilitat que en les següents reunions l'organisme mantinguera les pujades, però també que s'aturaren aquests repunts, en funció d'indicadors com la inflació o el creixement econòmic. Aquesta última possibilitat obri la porta, segons els experts, a un alentiment en els increments de l'euríbor en els pròxims mesos.

"El gran moviment (de l'euríbor) ja s'ha produït", ha explicat José Lizán, gestor de Magnum Sicav en Quadriga Funds, en una entrevista a Efe, en la qual ha assenyalat que preveuen que l'euríbor se situe els pròxims mesos entre el 4% i el 4,20% o 4,25%, sense arribar als nivells màxims aconseguits en 2008 (el juliol del 2008 va tancar en el 5,39%), tret que passe algun imprevist en les previsions econòmiques.

L'euríbor va tancar juliol de l’any passat en el 0,992%, després d'haver entrat en positiu en març d’aquell any, davant la perspectiva de canvi de tendència del BCE. 

També et pot interessar

stats