La compra d'habitatges a la Comunitat Valenciana s'afona un 16% a l'abril i les hipoteques, un 25%

Cauen en picat les operacions immobiliàries en un context marcat per la pujada dels tipus d'interés i el consegüent encariment del finançament

La pujada dels tipus d'interés ha encarit el finançament
La pujada dels tipus d'interés ha encarit el finançament / Arxiu

La compravenda d'habitatges ha caigut a la Comunitat Valenciana vora un 16% a l'abril respecte a un any abans. A més, la concessió de préstecs hipotecaris per a l'adquisició d'una casa s'ha afonat un 25,4% en un context marcat per la pujada dels tipus d'interés i el consegüent encariment del finançament.

Les compres han caigut en totes les comunitats autònomes. Els majors descensos s'han donat a La Rioja (-33,6%); Canàries (-29%) i Madrid (-28,9%). El millor comportament l'ha tingut Múrcia, amb una caiguda del 9,3% a escala interanual.

A tot Espanya, la compravenda d'habitatges ha caigut un 20,7% a l'abril, mentre que la concessió d'hipoteques ha descendit quasi un 32%.

A l'abril es van registrar 49.639 operacions de compravenda, segons les escripturades davant notari. Per tipus d'habitatge, les transaccions de pisos han disminuït un 20,2% interanual, aconseguint les 38.269 unitats, mentre que en el cas de les unifamiliars el descens ha sigut del 22,3% fins a les 11.370 operacions.

Segons les dades facilitades aquest dimecres pel Consell General del Notariat, el preu del metre quadrat ha continuat creixent, encara que de forma molt moderada, després de pujar un 0,9% en taxa interanual.

El 44% de les compres s'han fet amb hipoteca

A l'abril el percentatge de compres d'habitatges finançats mitjançant un préstec hipotecari s'ha situat en el 44,1% i la quantia del préstec ha suposat de mitjana el 70,6% del preu.

En conjunt, els préstecs hipotecaris per a l'adquisició d'habitatge han caigut un 31,9% interanual, fins a les 21.884 operacions. A més, la quantia mitjana d'aquests préstecs també ha descendit un 6,4% fins als 142.306 euros de mitjana.

També et pot interessar

stats