Moren 35 persones en accidents laborals en el primer semestre, un 18% menys que l’any passat

La majoria es van produir en el temps de treball, mentre que sis es van registrar durant els desplaçaments

La sinistralitat laboral, pel que fa als accidents mortals, es va reduir durant el primer semestre d'enguany
La sinistralitat laboral, pel que fa als accidents mortals, es va reduir durant el primer semestre d'enguany / À Punt NTC

Els accidents laborals s’han cobrat 35 vides durant el primer semestre de l’any, huit menys que durant el mateix període de l’any anterior o, en termes percentuals, un 18,61% menys. A més, es van registrar 246 accidents laborals greus, mentre que hi va haver més de 30.600 lleus entre gener i juny. Són les dades que es desprenen del balanç d’accidents laborals que ha fet públic aquest dimarts el Ministeri de Treball.

De les defuncions, 29 es van donar durant la jornada de treball i 6 in itinere, és a dir, mentre la persona que va faltar anava o tornava a treballar.

D’altra banda, al conjunt d’Espanya 337 persones van morir en accident laboral durant el primer semestre d’enguany. Com en el cas de la Comunitat Valenciana, també hi ha hagut una reducció de les víctimes mortals en l’horari laboral o durant el trajecte.

En tot el país, han mort 57 persones menys que durant el primer semestre de l’any passat, un descens del 14,5% que s'explica, en part, pels 21 morts en el naufragi del vaixell Villa de Pitanxo l'any passat.

Del total de defuncions, 277 es van produir durant la jornada de treball, 43 menys, i 60 van ocórrer en desplaçaments al treball, 14 menys.

La major part de les morts registrades durant la jornada laboral es van deure a causes naturals, com a infarts o vessaments (126), seguides d'accidents de trànsit (42) i colps resultats de caigudes (37). Treball computa una única defunció per calor o insolació en aquest període.

Els serveis van ser l'únic sector on van augmentar els accidents laborals mortals –amb 147, deu més–, mentre que van disminuir en la construcció –54, amb 16 menys– i la indústria –42, el que suposa 13 menys. 

També et pot interessar

stats